objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Četrtek, 7. avgust 2008 ob 05:36

Tožibabe: Nina Osenar hoče 20.000, Sanja Grohar pa samo 5.000 evrov!
Razvpiti lepotički preko odvetnika Aleksandra Čeferina tožita Playboy
2008 Pozareport

Odpri galerijo
Nina Osenar
in Sanja Grohar, nekdanji misici, pevki, starleti, občasni televizijski voditeljici in Playboyevi lepotički, sta zoper slovensko izdajo najbolj znane revije za moške vložili tožbo, zaradi domnevno sporne objave njunih fotografij v lezbičnih pozah, zahtevata pa prepoved nadaljnjega objavljanja njunih skupnih fotografij in denarno odškodnino. Nina Osenar hoče 20.000, Sanja Grohar pa – zanimivo – samo 5.000 evrov. Na ljubljansko sodišče je tožbo v njunem imenu vložil grosupeljski odvetnik Aleksander Čeferin.
Razvpiti lepotički v tožbi trdita, da so bile fotografije v slovenski izdaji Playboya objavljene brez njunega dovoljenja. Nina Osenar se je za Playboy prvič slekla marca 2005, junija istega leta pa so jo v Playboyu objavili vnovič, tokrat kot Playboyevo dekle leta. Sanja Grohar je za Playboy pozirala leto dni kasneje in prav tako postala Playboyevo dekle leta. Sporne skupne fotografije pa je julija 2006 posnel znan Playboyev fotograf Jarmo Pohjaniemi, ki se je večkrat mudil v Sloveniji, z Nino Osenar pa naj bi imela tudi ljubezensko afero. Fotografije so bile narejene v improviziranem studiu na Pokljuki, katerega je najel Playboy, oziroma založniško podjetje Burda, ki se je kasneje preimenovalo v Adria Media, posnete pa naj bi bile z namenom objave v posebni izdaji ameriškega Playboya; tam so jih dejansko objavili julija lani, medtem ko o morebitni objavi v slovenskem Playboyu sploh ni bilo govora … no, tako trdita Nina Osenar in Sanja Grohar. Naši starleti sta po snemanju na Pokljuki prejeli ček za 500 dolarjev, menda za kritje stroškov in ne kot honorar za objavo fotografij, podpisali pa sta tako imenovani Model Release, to je izjavo, da soglašata z objavo fotografij. Odvetniška družba Čeferin pa trdi, da je ravno ta izjava pravno sporna in celo nična, ker je Playboy objavil fotografije v času, ko je cena njunih podob v javnosti neprimerno višja, kot je bila pri njunem fotografiranju leta 2004 in 2006, zato naj bi si Adria Media – zaradi nenadne objave njunih žgečkljivih lezbičnih fotografij – pridobila veliko materialno korist. Zakaj sta se, menda glede na njuno trenutno ceno v šovbiznisu, lepotički odločili za tako različno visoko odškodnino, pa ni znano. Nina Osenar očitno ocenjuje, da je vredna štirikrat več kot Sanja Grohar?! Nagi sta bili namreč obe enako, po fotografijah sodeč pa sta se tudi božali približno enako intenzivno ...
Odvetnik Adria Medie Andrej Rauter pa obtožbe Nine Osenar in Sanje Grohar gladko zavrača. Rauter trdi, da sta starleti za objavo spornih fotografij podpisali izjavo, s katero sta nosilcu licence Playboy in licencojemalcem nepreklicno dovolili razpolaganje s fotografijami. Po Rauterjevem mnenju je tudi očitek o neupravičeni bogatitvi revije neutemeljen, saj sta bili obe tožnici ob podpisu omenjene izjave tudi poslovno sposobni.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme

Nina Osenar
Sanja Grohar aleksander čeferin Jarmo Pohjaniemi Andrej Rauter

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Tožibabe: Nina Osenar hoče 20.000, Sanja Grohar pa samo 5.000 evrov!