objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 28. avgust 2008 ob 05:44

Zaradi Kanglerja je Verliča z liste LDS prečrtala Katarina Kresal
Kopališče Fontana menda v roke znanemu mariborskemu gostincu Zoranu Šolaji
2008 Pozareport

Odpri galerijo


Mariborski podžupan in predsednik lokalnega odbora LDS Andrej Verlič si je na prihajajočih parlamentarnih volitvah močno želel kandidirati za poslanca, toda z liste kandidatov ga je prečrtala predsednica liberalnih demokratov Katarina Kresal, trdijo naši viri. Glavni razlog Verličeve nekandidature naj bi bila njegova totalno podrejena in menda celo izrazito priliznjena vloga, ki jo igra v mestni koaliciji in pri županu Francu Kanglerju, vse to na račun njegove podžupanske zaposlitve. Po naših informacijah je Kresalova prepričana, da je Verlič zaradi svoje službe položaj mariborske LDS žalostno zreduciral na "služenje lokalnemu šerifu Kanglerju". "Kangler pa res ni naš nivo," naj bi v neki ožji družbi rekla šefica LDS, pri tem naj bi se na stran Kresalove previdno postavil tudi mariborski poslanec LDS Milan Petek, ki sicer prijateljuje z Verličem in Kanglerjem, bil pa je tudi eden največjih zagovornikov koalicije med Kanglerjem in LDS. Naši viri še trdijo, da se počasi, a zanesljivo, približuje konec Verličevega predsednikovanja mariborskemu odboru LDS.
Spomnimo: Verlič je kot nekdanji član Bavčarjevih demokratov goreče podpiral Jelka Kacina in njegovo vodenje LDS; bil je torej proti tedanji neuspešni kandidaturi Jožefa Školča za predsednika LDS, ki je na čelo liberalnih demokratov kasneje pripeljal Kresalovo.
Se je pa za vnovično poslansko kandidaturo odločil dolgoletni mariborski poslanec LDS Rudolf Moge, čeprav za poznavalce mariborskega političnega parketa to ni posebej veliko presenečenje. Moge namreč že od volitev leta 2000 kar naprej govori, da je to njegova zadnja kandidatura, potem pa se vedno znova in znova odloči, da bo spet kandidiral. Je pa Moge s svojo odločitvijo spravil v slabo voljo kolega poslanca Petka, ki si je ob načrtovanem Mogetovem odhodu v pokoj obetal njegov volilni okraj v centru Maribora. Kresalova je v poslansko kandidaturo nagovorila tudi Davorina Kračuna, nekdanjega Drnovškovega zunanjega in gospodarskega ministra ter bivšega slovenskega veleposlanika v Washingtonu. Kračun se bo za državni zbor potegoval v okraju pod Pohorjem, kjer so Kračuni včasih stanovali, neposredno pa se bo pomeril z Matevžem Frangežom, ki velja za najbolj ambicioznega politika med mariborskimi Socialnimi demokrati. Ni pa Kresalovi za kandidaturo uspelo prepričati bivšega legendarnega direktorja slovenskih alpskih smučarskih reprezentanc Toneta Vogrinca, čeprav ga je nagovarjala kar nekaj mesecev. Zanimivo je tudi, da je Kresalova poslansko kandidaturo v dveh mariborskih volilnih okrajih zaupala nekdanji miss Slovenije Nataši Majerič, podjetnici in članici LDS. Ker se za kandidature v dveh volilnih okrajih praviloma odločajo samo zelo znani politiki (denimo Bojan Šrot v Celju), je presenetljiva dvojna kandidatura Majeričeve skoraj zagotovo posledica težav LDS s tako imenovanimi ženskimi kvotami. Liberalni demokrati naj bi v Mariboru sicer dobili največ enega poslanca.

Se pa v štajerski prestolnici še pred parlamentarnimi volitvami obeta zanimiva prodaja znanega kopališča Fontana, ki naj bi ga od Term Maribor kupil mariborski gostinec Zoran Šolaja, med drugim solastnik razvpitega nočnega kluba Samsara. Nekateri pravijo, da je nedavni razpis za prodajo Fontane napisan na kožo Šolajevemu podjetju Arabica d.o.o., po drugi strani pa Šolaja goji precejšnje ambicije na področju hotelirstva. Menda naj bi v Mariboru začel graditi hotel, medtem ko se Terme Maribor pripravljajo na gradnjo hotelskega objekta Piramida 2. Šolaja sicer slovi kot uspešen in asketski podjetnik, ki nikoli ne gre "brez veze na kavo", imel pa naj bi tudi dobre zveze z županom Francem Kanglerjem, podžupanom Andrejem Verličem (strastna lobistka med Šolajo, Verličem in Kanglerjem je menda kultna mariborska televizijska producentka in režiserka Dragica Petrovič) in predsednikom uprave Nove kreditne banke Maribor Matjažem Kovačičem.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Andrej Verlič Katarina Kresal Francu Kanglerju Milan Petek Bavčarjevih Jelka Kacina Jožefa Školča Rudolf Moge Davorina Kračuna Matevžem Frangežom Toneta Vogrinca Nataši Majerič bojan šrot Zoran Šolaja Dragica Petrovič Matjažem Kovačičem

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zaradi Kanglerja je Verliča z liste LDS prečrtala Katarina Kresal