objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 1. september 2008 ob 10:35

Pahor po soočenju na Pop TV v bolnišnici, z diagnozo vnetja ledvic
Po šokantnem potenju in obupnem televizijskem nastopu je vročični Borut Pahor moral k zdravniku
2008 Pozareport

Odpri galerijoPredsednika Socialnih demokratov Boruta Pahorja so v petek zjutraj, nekaj ur po skoraj katastrofalnem nastopu na četrtkovem televizijskem soočenju predsednikov in predsednice parlamentarnih strank na Pop TV, odpeljali bolnišnico. Pahor se je že takoj na začetku soočenja začel šokantno potiti (to se je med oddajo samo še stopnjevalo: kljub temu, da je bil znova brez kravate, je imel srajco popolnoma mokro, pot pa je močno prodiral tudi skozi suknjič sive barve, kar je bilo vidno na ovratniku in pod pazduho), v obraz je postajal vedno bolj bled, odpovedal pa je tudi verbalno. Na koncu se mu je začel celo nerodno zapletati jezik, tako da je ob komentiranju rezultatov soočenja, ki so ga postavili na šele tretje mesto, za predsednikom vlade in SDS Janezom Janšo ter prvakom Zares Gregorjem Golobičem (Janša je kot absolutni zmagovalec soočenja med oddajo zbral skoraj toliko glasov gledalk in gledalcev kot Golobič in Pahor skupaj), v kamero izdavil, da je imel slab dan. Pahorjev osebni zdravnik Stane Čelhar iz Medico centra v Bežigrajskem dvoru je ugotovil bakterialno vnetje ledvic in ga nafilal z antibiotiki; ležanja v postelji si Pahor, ki je očitno fasal nek virus, sredi predvolilne kampanje ne more privoščiti.
Ostaja pa vprašanje, zakaj Pahor že takoj na začetku soočenja ni povedal, da ima vročino in je bolan, je pa zbral vse svoje moči, da bi lahko prišel na soočenje, kjer bo skušal dati vse od sebe. Mamicam in babicam bi se po logiki zasmilil in to bi mu prineslo celo kakšno točko več. Ali pa morda na televizijsko soočenje sploh ne bi prišel, z opravičilom, da je bolan. Toda Pahorjevi sodelavci trdijo, da Pahor sploh ni vedel, kaj se (mu) dogaja; prav tako tega niso vedeli njegovi ljudje za kamerami v studiu. Za večino televizijskih gledalcev in  komentatorjev je predsednik Socialnih demokratov potem izpadel kot največji luzer soočenja. Kolumnist Dnevnika Vlado Miheljak je zapisal, da je Pahor s svojim nastopom škodil tudi drugima dvema strankama levice, Zaresu in LDS. Mimogrede, soočenje vodilnih slovenskih politikov si je po podatkih Pop TV ogledalo 30 odstotkov gledalcev pred malimi ekrani, v starostni kategoriji od 18 do 49 let.
Silovito potenje pred kamero pa se liderju Socialnih demokratov ni zgodilo prvič. Ponovila se je namreč zgodba izpred nekaj let, ko je Pahor nastopil v oddaji Tistega lepega popoldneva na TV Slovenija, v rubriki Kislo jabolko pri Sašu Hribarju. Tudi takrat naj bi imel visoko vročino, moker pa je bil podobno kot v četrtek zvečer na Pop TV. Na petkovem večernem shodu Socialnih demokratov v Mariboru je Pahor svoj četrtkov televizijski debakel s potenjem skušal sanirati s šalo: takoj uvodoma je dejal, da bo "za zmago na volitvah prelil tudi zadnjo kapljo svojega potu!"

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Boruta Pahorja Janezom Janšo Gregorjem Golobičem Stane Čelhar Vlado Miheljak Sašu Hribarju

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Pahor po soočenju na Pop TV v bolnišnici, z diagnozo vnetja ledvic