objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 1. september 2008 ob 10:43

Puč ni uspel: Bojan Šrot ostaja predsednik, odfrčal pa je Aleš Primc
Idejo predsednika glavnega odbora SLS za takojšnjo razrešitev prvaka stranke takoj sesul izvršilni odbor
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Izvršilni odbor Slovenske ljudske stranke je na sobotni dopoldanski izredni seji v Slovenski Bistrici obravnaval petkov predlog predsednika glavnega odbora stranke Aleša Primca za odstavitev predsednika Bojana Šrota. Šrot je po sestanku povedal, da je enajst prisotnih članov izvršnega odbora Primčev predlog zavrnilo, njega pa soglasno podprlo kot predsednika stranke. Za včeraj popoldne pa je Šrot sklical posvet stranke, kamor so prišli predsedniki občinskih odborov, izvršilni odbor, člani sveta, ministri in poslanci stranke ter kandidati na letošnjih volitvah. Na posvetu so razpravljali o prihodnjih treh tednih do volitev.
"V SLS smo se vselej zavzemali za demokracijo ter se borili proti korupciji in divjemu lastninjenju, prav tako pa tudi za to, da bi bili na slovenskem ozemlju gospodarji Slovenci ter da bi čim več premoženja ostalo v slovenskih rokah," je dejal Šrot. Kar zadeva Primca, pa je Šrot povedal, da je SLS znana po tem, da ima visoko stopnjo notranje demokracije, zato ima predsednik glavnega odbora legitimno pravico do takšnega poziva, "čeprav je ta prišel v neprimernem času med volilno kampanjo in gre za povsem solistično akcijo." Šrot je še dejal, da človek lahko pomisli tudi na to, da bi bila takšna akcija sprožena tudi zunaj stranke, ampak se želi tega komentarja tokrat vzdržati. Na očitke Aleša Primca, da kot predsednik SLS ne dela v interesu stranke, ampak v interesu svojega brata, je Šrot znova odvrnil, da je Boško Šrot njegov brat, večkrat pa je tudi že poudaril, da SLS nima nikakršne zveze z nobenimi tajkunskimi zadevami, saj so se vselej zavzemali, da premoženje, ki je še ostalo v državni lasti preko različnih skladov, tam tudi ostane. Tako bi po njegovih besedah ravnali tudi pri Mercatorju, če bi jih vprašali za mnenje. Znova je opomnil tudi na zadnje soočenje predsednikov strank na Pop TV, na katerem je opozoril na nekorekten začetek oddaje do njega osebno in do SLS. Na vprašanje, kako njegov brat naj ne bi bil tema volilne kampanje, ko pa se ta tudi sam vanjo meša z intervjuji, kot je sobotni izdaji časnika Večer, je odvrnil, da pogovora ni prebral, ne zdi pa se mu korektno, da Boška Šrota prikazujejo kot očitno edinega tajkuna v Sloveniji. "Prav pa je, da se o tej temi pogovarjamo. Večkrat sem že dejal, da če je Boško Šrot naredil karkoli narobe, potem naj odgovarja in naj bo za to kaznovan, tako kot kdorkoli drug, saj je to temelj pravne države. Bi pa bilo prav, da se v tem predvolilnem času pogovarjamo tudi o kakšnih političnih tajkunih in se vprašamo iz katerih denarnic se plačuje stroške brezplačnikov, ki se pojavljajo v Sloveniji in podobno," je še dodal Bojan Šrot.
Podporo Šrotu je po seji izvršilnega odbora potrdil tudi podpredsednik in nekdanji prvi mož SLS Janez Podobnik. Podobnik pravi, da enotna podpora odbora govori samo o tem, da kot izkušena stranka vedo, da je predvolilni čas namenjen notranji enotnosti, predvsem pa velikemu poudarku kandidatom na terenu. Šrotov predlog za včerajšnji razširjeni sestanek stranke po njegovem napoveduje, da se bodo po njem absolutno osredotočili na volitve, saj Slovenija potrebuje SLS. "Stranka ne more bežati od določenih političnih tem, vendar SLS s tajkuni nima nič in pika. Seveda pa smo se tudi na to temo pripravljeni kadarkoli in kjerkoli pogovarjati. Vedno bomo izpostavili naše stališče, da mora vsakdo odgovarjati za svoja dejanja, pa naj se piše Bavčar ali Šrot, ali kako drugače," je dejal Podobnik.
Predsednik glavnega odbora SLS Aleš Primc pa je po seji izvršilnega odbora sporočil, da je odstopil z mesta predsednika glavnega odbora SLS. Kot razlog za odstop je navedel soglasno podporo, ki jo je predsedniku SLS Bojanu Šrotu danes izrekel izvršilni odbor SLS. Primc je svoj odstop ponudil tudi mestnemu odboru SLS Ljubljana. "Kljub temu, da sem trdno prepričan, da bi bil njegov odstop za Slovensko ljudsko stranko najboljša poteza v sedanjem trenutku. Kot demokrat in dolgoleten politik spoštujem sklepe organov stranke tudi, če se z njimi ne strinjam," je še zapisal in dodal, da bo kot kandidat SLS kandidaturo za poslanca "izpeljal korektno do konca". Hkrati je tudi odločno zavrnil izjave mariborskega župana Franca Kanglerja "in tistih, ki širijo laži", da za njegovo pobudo stoji ena od desnih strank.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Aleša Primca Bojana Šrota Boško Šrot Janez Podobnik Bavčar Franca Kanglerja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Puč ni uspel: Bojan Šrot ostaja predsednik, odfrčal pa je Aleš Primc