objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Ponedeljek, 1. september 2008 ob 10:21

Časnik Delo: vodi SDS, toda na volitvah bi slavili Socialni demokrati
Volilna napoved časnika Delo: Bajukova NSi, Šrotova SLS in Pečetova Lipa se ne bi uvrstili v državni zbor
2008 Pozareport

Odpri galerijo

SDS se je v tokratni redni mesečni Delovi anketi povzpela na prvo mesto in prehitela doslej vodilne Socialne demokrate, ki pa so jim še vedno tesno za petami. Vse preostale stranke imajo precej manjše deleže. Da bo boj za prvo mesto med vodilnima strankama tesen, kaže tudi, da po volilni napovedi nasprotno SD malenkost vodi pred SDS. Janševa SDS je po anketi dobila 23, 3 odstotka glasov, SD pa 21,4 odstotka glasov. Obe stranki zadnje mesece popravljata svoj rezultat, a SDS je tokrat uspel precejšen skok za skoraj pet odstotnih točk. Še vedno pa sta deleža glasov za ti dve stranki, kot že zadnjega pol leta, precej izenačena in daleč pred tretjeuvrščeno stranko Zares.
Na podlagi podatkov iz ankete je agencija Delo Stik pripravila poskus volilne napovedi. Anketirane (1153) so vprašali še, kako zanesljivo se bodo udeležili volitev. V izračunu so upoštevali samo tiste, ki so izjavili, da se bodo volitev zagotovo udeležili in so navedli, katero stranko bodo volili oziroma katera jim je najbliže. Takšnih je bilo 692. Njihovi glasovi so na prvo mesto postavili SD s 33,5 odstotka, na drugo pa SDS z 31,5 odstotka glasov. V državni zbor bi se po tej napovedi uvrstili še Zares z 10,5 odstotka, DeSUS z 8,3 odstotka, SNS s 5,6 odstotka in LDS s 4,3 odstotka glasov. Preostale stranke ne bi prestopile štiriodstotnega parlamentarnega praga. Volilno napoved je treba razumeti kot napoved možnega izida, če bi bile volitve v teh dneh – s tem da je za vsako stranko mogoče odstopanje nekaj odstotkov navzgor in navzdol. Vendar volilna kampanja še traja in v prihodnjih treh tednih še lahko prinese spremembe. Zato to nikakor ni že napoved volilnega izida na volitvah 21. septembra, pišejo v časniku Delo.
Pri barometru priljubljenosti pa je še vedno na prvem mestu Danilo Türk in na drugem Borut Pahor. Na tretjem mestu je Milan Zver, kar je najvišja uvrstitev kakšnega ministra doslej. Prehitel je tudi Gregorja Viranta, ki je doslej veljal za najbolj priljubljenega ministra te vlade. Opazno sta svoji uvrstitvi izboljšala tudi Karl Erjavec (šesti) in Janez Janša (sedmi). Lestvico zapuščata najnižje ocenjena Sašo Peče in Andrej Bajuk, prihodnji mesec bosta nanjo uvrščena minister Radovan Žerjav in predsednik SLS Bojan Šrot.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Danilo Türk Borut Pahor milan zver Gregorja Viranta karl erjavec Janez Janša Sašo Peče andrej bajuk Radovan Žerjav bojan šrot

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Časnik Delo: vodi SDS, toda na volitvah bi slavili Socialni demokrati