objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 3. september 2008 ob 05:55

Hecno: Pahor za ministra predlaga Voljča, katerega je pred leti rušil
Proti nekdanjemu ministru za zdravje Božidarju Voljču je Pahorjeva stranka vložila interpelacijo
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Božidar Voljč
, nekdanji Demosov minister za zdravje, je poleg državne tožilke Vlaste Nussdorfer (ta naj bi postala ministrica za notranje zadeve), zagotovo najspornejši predlagani kandidat za ministra v morebitni vladi mandatarja Boruta Pahorja, če bi na prihajajočih parlamentarnih volitvah slavili Socialni demokrati.
Ne samo, da je Voljč že leta 1991 javno izjavil, da ponudbe, da bi bil spet minister za zdravje, ne bi sprejel, Pahor in njegova stranka sta zoper Voljča že leta 1996 vložila interpelacijo in zahtevala njegovo razrešitev. Interpelacijo in zahtevo po Voljčevi odgovornosti je 26. junija 1996 podpisal vodja poslanske skupine tedanje Združene liste Miran Potrč, podprlo pa jo je 13 poslank in poslancev Pahorjeve stranke. Borut Pahor pa je interpelacijo zoper Božidarja Voljča lastnoročno podpisal kot 11. po vrsti, pred sedanjim poslancem Socialnih demokratov Ferijem Horvatom in ustavnim sodnikom Cirilom Ribičičem. Med podpisniki interpelacije najdemo tudi poslanko Bredo Pečan in Miloša Pavlico, sedanjega svetovalca poslanske skupine SD v državnem zboru, ki naj bi v primeru Pahorjeve vladne koalicije menda postal eden od novih državnih sekretarjev.
In kaj so Potrč, Pahor & co. takrat očitali ministru Voljču? Med drugim to, da je (bil) kot minister za zdravje objektivno odgovoren za poslabšanje razmer v zdravstvu, posledica njegovega slabega dela pa je bila tudi zdravniška stavka.
Borut Pahor se je za Voljča, ki po umiku iz politike predava na medicinski fakulteti, po naših informacijah odločil na podlagi izbire med Voljčem in Borutom Miklavčičem, nekdanjim razvpitim prvim človekom ljubljanskega Kliničnega centra in bivšim generalnim direktorjem Zavoda za zdravstveno in socialno zavarovanje. Odbor Socialnih demokratov za zdravje sicer vodi Julijana Bizjak Mlakar, toda Pahor z njo definitivno ni bil zadovoljen. Bizjak Mlakarjeva se za poslanko poteguje v Kamniku, kjer naj bi že prvi teden predvolilne kampanje nalepila več kot petsto svojih plakatov.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme

Božidar Voljč
Vlaste Nussdorfer Boruta Pahorja miran potrč Ferijem Horvatom Cirilom Ribičičem Bredo Pečan Miloša Pavlico Borutom Miklavčičem julijana bizjak mlakar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Hecno: Pahor za ministra predlaga Voljča, katerega je pred leti rušil