objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 5. september 2008 ob 12:37

Žitnik zapušča Papriko, spodnesli so ga krivi posli in Pesem poletja
Novi direktor TV Paprike naj bi postal Aleš Čepin, mož razvpite pevke Urše
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Famozno glasbeno tekmovanje Pesem poletja je odneslo odgovornega urednika TV Paprike Marka Žitnika. Plaz naj bi sprožila nenavadno visoka finančna nagrada v višini 50.000 evrov, ki naj bi jo za najboljšo pesem po izboru gledalk in gledalcev TV Paprika dobil mariborski pevec Domen Kumer; toda nagrada je očitno fake, izmišljena in dogovorjena, čeprav naj bi jo uradno podelilo podjetje Bogart, d. o. o., ki je v lasti Zagrebčana Damirja Gajovića, prodaja pa vodo Brita in je generalni sponzor Pesmi poletja. Kumer nam je v ponedeljek popoldne povedal, da naj bi danes prišel v Ljubljano na sestanek z Žitnikom, ko naj bi se dogovorila, kdaj in kako bo dobil denar. Na naše vprašanje, kako si ga bosta razdelila s pevko Petro Pečovnik (zmagovito pesem Kamasutra sta namreč zapela v duetu), pa nam je Kumer odgovoril, da tako, da bosta oba zadovoljna. Domen Kumer je še dejal, da naj bi na današnji sestanek k Žitniku v Ljubljano prišli še nekateri drugi nagrajenci, menda prav tako na pogovor o denarju.


Vse več pa je indicev in govoric, da sta bila Žitnik in Kumer že vnaprej vse lepo dogovorjena. Po tem dogovoru naj bi Kumer zmagal in pobral festivalsko slavo, Žitnik pa mu ne bi izplačal denarne nagrade; visok znesek naj bi si Žitnik izmislil zato, da bi zviševal svoj rejting na slovenski estradni sceni. Podoben dogovor naj bi Žitnik imel že lani s frontmanom skupine Turbo Angels Alešem Vovkom - Raayem. Slednji je letos sedel v žiriji tik ob Roku Strletu, uradnemu direktorju TV Paprike, sicer pa Žitnikovemu dolgoletnemu fantu. Mimogrede, Strle je bil v žiriji videti popolnoma poklapan; fant se namreč ne želi izpostavljati in je neverjetno občutljiv na besedico gej, Žitnik pa naj bi ga v žirijo postavil zato, ker mu je zmanjkalo žirantov. Dogovor med Žitnikom in Kumrom pa ni samo biznis, pred časom naj bi imela namreč tudi intimno romanco, kar pa se Roku Strletu menda ni niti sanjalo. Da je Kumer dobro vedel, da bo zmagovalec Pesmi poletja, med drugim dokazuje tudi to, da je v Kongu že vnaprej pripravil velik ognjemet. Eden od navzočih pa je bil ob razglasitvi Kumrove zmage tako besen, da je na oder nevarno zalučal steklen kozarec.
Mark Žitnik je na koncu finalne prireditve v zgodnjih jutranjih urah v grosupeljskem hotelu in kazinu Kongo odhod s TV Paprike napovedal sam. Vendar vse kaže, da ga je v to prisilila katastrofalna situacija, v kateri se je znašla TV Paprika potem, ko jo je po odhodu bivše poslovne partnerke Ajše Šunjić sam fural leto dni. Zaradi manjka denarja in programa mu je ostala maloštevilna ekipa, ki že tri mesece ni dobila plač, račun podjetja Privat, d. o. o. izdajatelja TV Paprika pa je že nekaj časa bolj ali manj blokiran. Da je Žitnik sploh lahko izpeljal neposredni prenos Pesmi poletja iz Konga, kamor vsako poletje iz Ljubljane preseli televizijsko opremo, je moral enemu od snemalcev na roko odšteti 300 evrov. Ko ga je ekipa v ponedeljek cel dan čakala na Papriki v Ljubljani, da jim pove, kako in kaj, pa ga sploh ni bilo v službo, niti se ni javil na mobilni telefon. Hkrati se je izvedelo, da naj bi že nekaj časa prinašal okoli lastnike Paprike; to so blagovna hiša Emporium, Fintrade iz Kamnika in podjetje Paleste, ki je v lasti Aleša Čepina, moža razvpite pevke in televizijske voditeljice Urše Čepin. Po naših informacijah naj bi Žitnik precej oglaševalskih poslov na Papriki speljal mimo lastnikov na svoje zasebno podjetje, gre pa za denar in kompenzacije. Plazma televizorji, ki jih je za Pesem poletja sponzorsko prispevalo Gorenje, so pri njemu doma; menda v Umagu, kjer ima Žitnik hišo, nekaj pa v Cerknici, kjer sta si z Rokom adaptirala razkošno stanovanje v hiši Strletovih staršev. Kljub temu, da menda ni bilo denarja za minimalne plače, se je Žitnik bizarno hvalil pred sodelavci, da si je v Milanu kupil to in to majico za 1000 evrov (najraje Dolce & Gabbana), kopalnico naj bi imel kot Claudia Schiffer, vozi pa se v belem mercedesu ML, vrednem več kot 120.000 evrov ... Posameznim oglaševalcem in dolžnikom Paprike pa naj bi Žitnik ponujal možnost plačila v zmanjšani vrednosti, toda pod pogojem, da denar nakažejo na račun njegovega podjetja.
Zdaj pa je lastnikom očitno pozvonilo v glavi, čeprav je Žitnik kot nenavadno dober retorik in nakladač direktorico Emporiuma Heleno Draškovič tako rekoč obračal do zadnjega. Po naših informacijah so se lastniki sestali v ponedeljek zvečer in se dogovorili o Strletovi in Žitnikovi zamenjavi. Skupščina družbe Privat, d. o. o. naj bi bila še ta mesec, novi direktor pa naj bi postal manjšinski lastnik Aleš Čepin. Žitnik pa bo verjetno moral napeti vse sile, da bo lahko ostal svetovalec za marketing v Kongu, kjer honorarno dela že nekaj časa. V Grosuplje prihaja dvakrat tedensko, ob torkih in četrtkih, naokoli pa se hvali, kako dobro ga plačujejo, kar ga Tomaž Žvipelj, direktor družbe Elektronček, in direktor Konga Damjan Mušič menda obožujeta. Ker še vedno ni opravil izpita za avto, ga iz Cerknice v Grosuplje z mercedesom pridno prevaža njegov Rok Strle.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marka Žitnika Domen Kumer Damirja Gajovića Petro Pečovnik Alešem Vovkom Raayem Roku Strletu Ajše Šunjić Aleša Čepina Urše Čepin Claudia Schiffer Heleno Draškovič Tomaž Žvipelj Damjan Mušič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Žitnik zapušča Papriko, spodnesli so ga krivi posli in Pesem poletja