objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Četrtek, 11. september 2008 ob 06:27

Odhajajoči Mark Žitnik iz lastnikov TV Paprika očitno brije norce
Nepojmljivo: odgovorni urednik Paprike vodi oddaje na konkurenčni komercialni televiziji Net TV
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Po naših informacijah so trije lastniki TV Paprika (družbi Fin Trade in Emporium ter Aleš Čepin) že začeli postopek za razrešitev direktorja in odgovornega urednika Paprike, Roka Strleta in Marka Žitnika; medtem pa Žitnik iz lastnikov očitno brije norce. Prejšnji petek sta se namreč z Rokom Strletom mirno odpeljala v Maribor, kjer je Žitnik vodil oddajo na Net TV, in sicer predvolilni pogovor s Stojanom Auerjem, solastnikom Net TV in predsednikom politične stranke Lista za pravičnost in razvoj, ki se na parlamentarnih volitvah poteguje za poslanske sedeže v državnem zboru. Lastniki so bili menda šokirani in ogorčeni, prav tako Žitnikovi zaposleni na Papriki; nepojmljivo je namreč, da programski šef neke televizije vodi oddajo na konkurenčni teve hiši; to je nekaj podobnega, kot če bi urednica informativnega programa Pop TV Darja Zgonc prejšnji petek na TV Slovenija vodila TV Dnevnik. Stojan Auer nam je v nedeljo popoldne, ko so oddajo na Net TV predvajali že drugič, povedal, da naj bi z Markom Žitnikom sodeloval tudi v prihodnje. Kasneje smo še izvedeli, da se Žitnik celo hvali, da mu je Auer nekaj malega plačal. Auer nam je še dejal, da naj bi Žitnik kasneje oddajo menda predvajal tudi na Papriki; v končni špici oddaje sicer jasno in glasno piše, da gre za produkcijo Net TV, Mark Žitnik je naveden kot novinar-voditelj, Paprika pa ni omenjena niti slučajno.
Mimogrede, Auerjeva Lista za pravičnost in razvoj je tudi edina od političnih strank, ki pred parlamentarnimi volitvami oglašuje na Papriki.
Pri tem je zanimivo, da je Žitnik lani gladko odpustil enega od tehničnih sodelavcev Paprike, ker naj bi nekaj malega fušal na TV Slovenija, kljub dejstvu, da je slednji dovoljenje za občasno honorarno delo na TVS predhodno pridobil od bivše Žitnikove poslovne partnerice Ajše Š. Vodnik. Kasneje se je sicer izkazalo, da je Žitnik tako imenovano fušanje sodelavca izkoristil predvsem zato, da ga je lahko odpustil, ne da bi mu plačal zaostale obveznosti.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Aleš Čepin Roka Strleta Marka Žitnika Stojanom Auerjem Darja Zgonc Ajše Š. Vodnik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Odhajajoči Mark Žitnik iz lastnikov TV Paprika očitno brije norce