objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 11. september 2008 ob 12:29

Šef Lipe Sašo Peče ponarejanje dokumentov naročil mladoletniku?!
Dejan Kaloh zapušča Lipo, ker noče sodelovati pri takih svinjarijah
2008 Pozareport

Odpri galerijoFamozni skrivnostni dokument, ki ga je včeraj v državnem zboru, med izredno sejo o aferi Patria, pokazal predsednik stranke Lipa Sašo Peče (papir naj bi dokazoval udeležbo aktualnega predsednika vlade Janeza Janše pri orožarskih poslih v začetku devetdesetih let), je ponaredek, trdi Dejan Kaloh, vodja poslanske skupine stranke Lipe v odstopu, ki je v ponedeljek dopoldne Pečetu pod nos porinil tudi nepreklicno odpoved delovnega razmerja. Kaloh, ki za Lipo kandidira v Kranju, je odpoved dal zaradi "svinjarij, ki naj bi se dogajale v stranki in poslanski skupini Lipe," vrhunec pa so po njegovih navedbah dosegle s Pečetovim lažnim orožarskim dokumentom. Dokument naj bi po nalogu Pečeta ponaredila še ne polnoletna oseba, po Kalohovih navedbah gre za mladoletnega sina enega od članov Lipe. Ko je Kaloh videl dokument in vprašal Pečeta, če je res potrebno igrati tako umazano igro, je Peče odgovoril, da ja, na Kalohovo vprašanje, kdo je ponaredil ta dokument, pa se je Peče samo namuznil in dejal: "Naš mali." Faksimile posebne izjave Dejana Kaloha objavljamo v celoti. "Naš mali," kot mu po domače ljubkovalno pravi Peče, pa naj bi pripravil (po navedbah Davida Kaloha celo od nekod preplonkal), tudi vizualni del predvolilne kampanje za stranko Lipa.
Ko smo za komentar prosili Saša Pečeta, nam je sprva odgovoril, da ne ve, za kaj se gre in da Kaloha komaj pozna. Ko smo ga spomnili, da je Kaloh vodja pisarne poslanske skupine Lipe in kandidat za poslanca Lipe v Kranju, nam je Peče, ki je deloval vidno zmeden, dejal, da je prava šefica njihove pisarne Tanja Pahor, Kaloh pa samo administrator. Kar pa zadeva dokument, Peče dvomi, da ga je Kaloh sploh videl, nas pa je napotil, naj si preberemo članek o tem dokumentu v današnji izdaji Večera, kjer naj bi napisali korektno zgodbo. Med pogovorom nam je večkrat zatrdil, da gre za informacije, ki nam jih prodaja Zmago Jelinčič Plemeniti, menda zato, ker so prihodnji teden volitve. Kasneje, v izjavah za Pop TV in TV Slovenija, pa je Peče povedal, da je "vedno delal transparentno in za dobro vseh ljudi, Janez Janša pa naj bi bil po njegovem še močnejši človek, kot je mislil." Toda pozor: falzificiranja dokumentov pa Sašo Peče eksplicitno ni demantiral.
Mimogrede, o Pečetovem dokumentu drugi časniki, z izjemo Večera, niso poročali. Dejan Kaloh, odhajajoči vodja poslanske pisarne Lipe, nam je še zagotovil, da je ponarejeni dokument "višek vseh Pečetovih svinjarij," ki je "v tako umazano igro porinil celo mladoletno osebo". Razočarani Kaloh se je tudi že odpovedal članstvu v stranki Lipa.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Sašo Peče Janeza Janše Dejan Kaloh Tanja Pahor Zmago Jelinčič Plemeniti

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Šef Lipe Sašo Peče ponarejanje dokumentov naročil mladoletniku?!