objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 19. september 2008 ob 10:49

Golobič tik pred volitvami spet napadel eldeesovca Švagana
Pod kapo trojčka: Lider Zaresa Gregor Golobič se je poslanca LDS in zagorskega župana Matjaža Švagana tri dni pred volitvami lotil s posebnim letakom, kjer mu očita tudi doprsni kip Janeza Drnovška
2008 Pozareport

Odpri galerijo


Matjaž Švagan
, poslanec LDS in župan Zagorja ob Savi, znan tudi kot bivši protikandidat Katarine Kresal za predsednico LDS in zaslužen za odkritje kipa pokojnega predsednika Janeza Drnovška, tri dni pred volitvami doživlja hud napad stranke Zares in njenega predsednika Gregorja Golobiča.
Mimogrede, Švagan in Golobič že nekaj časa furata hladno vojno in občasne medijske praske; zadnja je bila ob odkritju Drnovškovega kipa, ko v Zagorje ni bilo Gregorja Golobiča, ki je trdil, da ni dobil vabila, Matjaž Švagan pa je medijem povedal, da mu je za vsak slučaj raje poslal kar dva.

Tokrat se je na Švagana, ki se je pravkar vrnil z dopusta na Djerbi, spravil zagorski Zares, ob asistenci Golobiča. Irena Kurent, predsednica lokalnega odbora Zares, je svojim članom pred nekaj dnevi pisno sporočila, da se je z Golobičem dogovorila, da bi poleg Zaresove zloženke po gospodinjstvih v Zagorju, Izlakah in Kisovcu razpečevali tudi poseben letak, s katerim bi Švaganovo geslo "Zagorje gre naprej!" obrnili na "Zagorje gre nazaj". Zadnjo verzijo tega letaka naj bi dopolnil še Golobič (glej faksimile dopisa Irene Kurent članom stranke Zares). Celoten letak, katerega vsebina je znana uredništvu, člani stranke Zares pa ga delijo že od včeraj popoldne, je en sam hud napad na Matjaža Švagana, čeprav sta Zares in LDS na državni ravni povezani v tako imenovanem predvolilnem levem trojčku; zanimivo je tudi, da pisci letaka ugotavljajo, da se je "čas naklonjenega pokroviteljstva našega največjega rojaka dr. Janeza Drnovška žal nepreklicno iztekel".

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme

Matjaž Švagan
Katarine Kresal Janeza Drnovška Gregorja Golobiča Irena Kurent

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Golobič tik pred volitvami spet napadel eldeesovca Švagana