objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 24. september 2008 ob 06:11

Jožef Školč katastrofalno izgubil volitve, pa se že rine za ministra
Takoj po zaprtju volišč se je neizvoljeni politik že forsiral na stolček ministra za kulturo
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Med tistimi poslanci, ki so v nedeljo zvečer po volji volilcev ostali zunaj parlamenta, je tudi Jožef Školč, vodja poslanske skupine LDS in eden od simbolov liberalnih demokratov. Kljub temu, da se je odločil kandidirati v svojem tradicionalnem volilnem okraju – ljubljanskih Fužinah, je volitve tako rekoč katastrofalno izgubil. Zgodilo se je to, kar smo na našem portalu sicer že napovedali: po doslej znanih neuradnih podatkih je Školč dobil samo okoli 600 glasov.
Toda že nekaj minut po zaprtju volišč je Školč (v tiskovnem središču na Gospodarskem razstavišču je bil videti še slabše volje od poraženega predsednika vlade in SDS Janeza Janše) začel lobirati za položaj ministra za kulturo v bodoči najverjetnejši levosredinski koalicijski vladi. Rahla težava pa je v tem, da bo liberalna demokracija v vladi Boruta Pahorja dobila eno, največ dve ministrski mesti. Naši sogovorniki iz vrst liberalnih demokratov pa dvomijo, da je Školč v vrsti za ministre pred predsednico LDS Katarino Kresal; tudi v primeru, če LDS dobi dva ministra, Školč ne more ponovno prevzeti kulturnega resorja. Pravijo pa, da Školč tudi na Kresalovo močno pritiska. Novi mandatar Pahor bo skoraj zagotovo vztrajal na direktorju Cankarjevega doma Mitji Rotovniku, Školča pa ne marajo niti v Zaresu. Preveč je bilo osebnih zamer med njim in liderjem Zaresa Gregorjem Golobičem, poleg tega bi levosredinska vlada morala ponuditi nova, sveža imena.
Liberalni demokrati pa naj bi v zameno za Školča dobili vodenje Cankarjevega doma, potem ko bi minister za kulturo postal Mitja Rotovnik. Cankarjev dom naj bi tako prevzel Darko Brlek, aktualni direktor Festivala Ljubljana in predsednik odbora za kulturo pri LDS. No, zlobni jeziki se tudi ob Brleku držijo za glavo in jadikujejo, da bo Cankarjev dom pod njegovim menedžeriranjem propadel v pičlih dveh letih …

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Jožef Školč Janeza Janše Boruta Pahorja Katarino Kresal Mitji Rotovniku Gregorjem Golobičem Darko Brlek

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Jožef Školč katastrofalno izgubil volitve, pa se že rine za ministra