objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 24. september 2008 ob 10:23

Pahorju množično telefonarijo, naj Erjavca in DeSUS ne vzame v vlado!
Na sedežu Socialnih demokratov brnijo telefoni, češ, Karla Erjavca in DeSUS ne jemljite v vladno koalicijo. Borut Pahor za famozno darilo Joca Pečečnika izvedel šele po vrnitvi iz Bruslja
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Po naših informacijah naj bi številni člani in simpatizerji Socialnih demokratov v ponedeljek in torek telefonarili na sedež SD in Borutu Pahorju polagali na srce, naj sedanjega ministra za obrambo Karla Erjavca in stranke DeSUS ne vzame v novo vladno koalicijo. Telefonskih klicev naj bi bilo ogromno; problem pa menda ni zloglasna afera Patria, povezana z ministrstvom za obrambo, ampak to, da naj bi DeSUS "izdal levo politično opcijo", ker se je v prejšnjem mandatu pridružil desnosredinski vladi Janeza Janše. Poln kufer imamo tega Erjavca in stranke DeSUS, naj bi bila rdeča nit jeznih telefonskih klicev na Levstikovo 15. Bodoči mandatar Borut Pahor naj bi Karlu Erjavcu sicer ponujal dve ministrski mesti (torej enega ministra manj, kot si to želi samozavestni Erjavec) in stolček podpredsednika državnega zbora, kar zadeva 10-odstotno povečanje pokojnin, pa Pahor pravi, da je zadeve treba še preračunati.
Glede današnjega sestanka Boruta Pahorja s predsednikom stranke Zares Gregorjem Golobičem in predsednico LDS Katarino Kresal pa še ni čisto jasno. Srečanje naj bi bilo dogovorjeno že pred volitvami, morda naj bi šli celo skupaj na večerjo. Po naših informacijah naj bi se podrobnosti dorekle danes dopoldne po telefonu.


Novica o nedeljski povolilni zabavi na Tromostovju, ki jo je očitno naročilo in plačalo podjetje GSA, v lasti enega izmed najbogatejših Slovencev Joca Pečečnika, pa je Pahorja presenetila včeraj zvečer na Letališču Jožeta Pučnika, ko se je vrnil iz Bruslja. Tega Socialni demokrati namreč niso vedeli, saj zabave niso niti organizirali. Nekateri so se pač odzvali pozivu ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki je – tako rekoč svojo – zabavo precej glasno reklamiral v tiskovnem središču na Gospodarskem razstavišču.
In zanimivo: na včerajšnji dopoldanski tiskovni konferenci je Janković o zabavi govoril precej nejasno in zmedeno, češ, v nedeljo ni vedel, da so Socialni demokrati "dopolnili svojo vlogo za sredino zabavo na istem mestu z možnostjo, da v primeru zmage v nedeljo na Prešernovem trgu organizirajo zabavo“. Janković je povedal, da "zabava ni bila prijavljena policiji, ker je šlo za spontano druženje“. Tudi sam sem pozval Ljubljančane, kdor je pri volji, naj pride na Prešernov trg," je zatrdil Jankovič, mestna občina pa po njegovih besedah ni in ne bo plačala nobenih stroškov te zabave. Kazen, ker zabava ni bila prijavljena, bo on plačal iz svojega žepa?! Včeraj popoldne pa so mediji dobili faksimile dopisa Joca Pečečnika, lastnika in direktorja ljubljanskega podjetja GSA, ki sporoča, da so nedeljsko prireditev naročili in plačali v GSA, kot darilo zmagoviti stranki. Podjetje GSA je sicer poleg Mestne občine Ljubljana in Olimpijskega komiteja eno od sovlagateljev in partnerjev pri obnovi Plečnikovega stadiona v Ljubljani, Pečečnik pa je bil eden od redkih poslovnežev, ki je v nedeljo zvečer priromal na sedež Socialnih demokratov in Pahorju čestital za volilno zmago. Joc Pečečnik našega vprašanja, kdaj in zakaj se je odločil na tak način obdarovati Socialne demokrate, ni želel komentirati. Iz Pečečnikovega faksa Mestni občini je razvidno, da ga je tja poslal šele nekaj ur po Jankovićevi tiskovni konferenci, urad ljubljanskega župana pa ga je po elektronski pošti nemudoma distribuiral medijem.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Borutu Pahorju Karla Erjavca Janeza Janše Gregorjem Golobičem Katarino Kresal Joca Pečečnika Zorana Jankovića Jankovič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Pahorju množično telefonarijo, naj Erjavca in DeSUS ne vzame v vlado!