objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 2. oktober 2008 ob 07:41

Se je že začelo? Prvi dami Protokola grozi kadrovski cunami!
Šefinji Protokola Kseniji Benedetti mandat poteče 3. decembra, kljub nespornemu delu pa se ji obeta čistka. Časnik Dnevnik ji bizarno očita kobajagi izstopanje na protokolarnih dogodkih ...
2008 Pozareport

Odpri galerijo

"Vi ste pa nova šefica protokola," je med hojo iz Kristalne dvorane do Zlatega salona v predsedniški palači na Erjavčevi 17 v Ljubljani dejal Milan Kučan, ko je prvič v življenju stisnil roko Kseniji Benedetti. Zgodilo se je spomladi leta 2000, ob predaji akreditivnega pisma novega madžarskega veleposlanika tedanjemu predsedniku države Kučanu, za Benedettijevo pa je bil to prvi dan v službi, potem ko jo je vlada Andreja Bajuka imenovala za šefico Protokola Republike Slovenije. In zanimivo, ob Kseniji Benedetti je za protokol na tem dogodku skrbela tudi takratna uslužbenka Protokola Simona Dimic, danes svetovalka bodočega mandatarja Boruta Pahorja.
Na podlagi razpisa decembra 2003 je bila Ksenija Benedetti ponovno imenovana za šefico Protokola, čeprav so se je nekateri hoteli znebiti takoj po padcu Bajukove vlade, potem ko je oblast ponovno prevzela Drnovškova LDS. Še zlasti naj bi šla na živce tedanjemu generalnemu sekretarju vlade Mirku Bandlju, vendar je kljub temu obstala; iz Bajukove vladne garniture edina poleg državnega sekretarja Gregorja Viranta (na ministrstvu za javno upravo) in generalnega direktorja policije, razvpitega Marka Pogorevca. Predsednik stranke Zares Gregor Golobič pa je primer Benedetti omenil v nedavnem intervjuju za Mladino, ko je skušal argumentirati, da vlada LDS v preteklosti "ni imela problemov", če so na funkcijah ostali tudi kadri Janševe SDS. Ksenija Benedetti je namreč dolgoletna članica SDS. Z Janezom Janšo sta se pred leti spoznala v portoroškem hotelu Metropol, kjer je Benedettijeva skrbela za program prireditev in stike z javnostmi, Janša in njegova takratna spremljevalka Silva Predalič pa sta v Metropol občasno hodila na plese.
Zdajšnji mandat šefinje Protokola Ksenije Benedetti poteče 3. decembra. Pripomb na njeno strokovno delo praktično ni (razen tiste obleke v oker barvi, ki je na letališču Brnik zasenčila ameriškega predsednika Georgea W. Busha, ko je prvič stopil na slovensko ozemlje; toda po drugi strani je ta domnevno sporna modna kreacija Benedettijevo in Protokol Slovenije izstrelila med medijske zvezde) pred nekaj dnevi je pri založbi Planet GV izdala tudi knjigo o protokolu, z naslovom Simfonija forme (626 strani, trda vezava, barvni tisk, 2000 izvodov naklade, maloprodajna cena knjige 130 evrov), zdaj pa se pospešeno pripravlja na enega od viškov njene kariere, na obisk britanske kraljice Elizabete II. Slednja v Slovenijo prihaja 21. oktobra.
Čeprav je najverjetnejši novi predsednik vlade Borut Pahor že večkrat javno zagotovil, da kadrovskega cunamija pod njegovo vlado ne bo, pa je Ksenija Benedetti očitno postala kadrovska tarča. Povedano drugače, nekdo bi rad zasedel njen položaj, ali pa so nekje sveto prepričani, da morajo oditi čisto vsi Janševi ljudje. Scenarij je pravzaprav zelo prozoren: tarčo je najprej treba diskreditirati v javnosti, potem bo že odpadla kot zrela hruška. Tako je prejšnji petek Ksenija Benedetti prejela napol bizarna vprašanja manj znane novinarke Lucije Dimnik iz časnika Dnevnik, za katera se je že na daleč videlo, da jih je sestavil nekdo drug, le ta novinarka ne (kar potrjuje naše ocene, da bosta Dnevnik in Mladina, medija, ki ju nesporno obvladuje Gregor Golobič, poslej napovedovala kadrovske rošade). Denimo: kako komentirate nekatere ocene, da med protokolarnimi obiski preveč izstopate, ali pa: mar ni navada, da na stolčku šefa Protokola sedi kdo izmed starejših izkušenih diplomatov, in na koncu tisto najpomembnejše, kdaj vam poteče mandat?
Očitno je v teku zakulisna operacija Benedetti (Dnevnik je v današnji izdaji tendenciozni članek o Benedettijevi tudi zares objavil), to je skorajšnja zamenjava šefinje Protokola. Sicer pa naši viri trdijo, da naj bi Benedettijeva in Borut Pahor, ko je bil še predsednik državnega zbora, kar dobro sodelovala.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Milan Kučan Kseniji Benedetti Andreja Bajuka simona dimic Boruta Pahorja Drnovškova Mirku Bandlju Gregorja Viranta Marka Pogorevca Gregor Golobič Janezom Janšo Silva Predalič Georgea W. Busha Elizabete II Lucije Dimnik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Se je že začelo? Prvi dami Protokola grozi kadrovski cunami!