objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Sobota, 4. oktober 2008 ob 06:35

Rošade na Popu: debelušna Andreja Virk Žerdin je out, prihaja Ota Roš!
Direktor info programa Pop TV Tomaž Perovič spet menja voditeljice
2008 Pozareport

Odpri galerijo


Moderatorka radia Antena Ota Roš prestopa na Pop TV, kjer bo po naših informacijah postala voditeljica rubrike Pop In, v oddaji 24UR, namesto Andreje Virk Žerdin. Roševa nam je povedala, da je res sprejela nov delovni izziv, kje točno naj bi še delala (ostaja namreč tudi na radiu Antena), pa nam ni hotela izdati. Nataša Plementaš, šefica marketinga in odnosov z javnostmi Pro Plusa, pa nam je potrdila, da se bo "Pro Plusu v bližnji prihodnosti pridružila Ota Roš, bolj konkretno pa sodelovanja v tem trenutku še ne morejo komentirati."
Toda stvari so že bolj ali manj jasne. Ota Roš, ki se je za prestop na Pop TV pogovarjala z urednico oddaje 24UR Špelo Šipek, naj bi s pripravami na vodenje rubrike Pop In začela novembra. Da se nekaj dogaja, je bilo moč sklepati že na podlagi zanimivih okoliščin. Ota Roš se zadnje čase obvezno pojavlja v posameznih prispevkih novinarjev rubrike Pop In (denimo kot intervjuvanka, kar naj bi stopnjevalo njeno medijsko promocijo), zlasti tistih, ki jih pripravljata Nejc Simšič in Polona Zoja Jambrek. Tudi na sprejemih se Simšič in Jambrekova vedno bolj tiščita k Roševi, ki bo kmalu njuna šefica. Ota Roš se je v zadnji številki revije Nova pojavila tudi v rubriki Persone tedna, kjer je Nejc Simšič, ki dela za Novo, zapisal, da bi si Oto Roš, "lepotico z žametnim glasom, želeli tudi videti – ali ni na nobeni televiziji prostora zanjo?" Mimogrede, Nejc Simšič, nečak bivše ljubljanske županje Danice Simšič, v reviji Nova tudi kar naprej hvali obe dvojčici Polono in Špelo Jambrek; nazadnje je zapisal, da sta "prelestni dvojčici". Pa nič mu ni nerodno, če takole neženirano forsira svojo kolegico iz redakcije.

Zamenjavi obeh voditeljic rubrike Pop In sta po svoje tudi pričakovani. Čeprav ima rubrika dobro gledanost, voditeljici v televizijskem poslu nista nič napredovali (Andreja Virk Žerdin, denimo, deluje kot prava gospodinja, njuno vodenje tako imenovane rdeče preproge ob letošnji podelitvi viktorjev je bilo čisto navadna teve katastrofa), poleg tega sta menda obe precej leni (Urška Pirš po cele dneve ždi v lokalu, kadi cigarete, je malice in opravlja), kar je nenazadnje razvidno tudi iz vsebine njune rubrike. Po en, praviloma površni prispevek iz kakšne otvoritve, ostalo pa pobereta iz Reutersa in drugih agencij. To, da objavljata dogodke in teme, ki so se zgodili dva dni prej, ju očitno čisto nič ne moti. Za gledanost se pač lahko zahvalita dejstvu, da rubrika nimata prave konkurence. Poleg tega njuna skorajšnja zamenjava sodi v kontekst serije menjav tako imenovanih "netelevizijskih debelušk", ki jo je direktor informativnega programa Pop TV Tomaž Perovič začel z odstavitvijo bivše voditeljice 24UR Tamare Vonta in bivše voditeljice 24UR ZVEČER Polone Movrin. Toda zamenjavi Andreje Virk Žerdin ne bo takoj sledil tudi odstrel Pirševe (ta je namreč spretnejša lobistka od Žerdinove, katere mož Samo Žerdin je sicer glavni producent na Kanalu A); to se bo zgodilo postopno, najverjetneje šele čez nekaj mesecev. Vodstvo Pro Plusa bo medtem lansiralo sporočilo za javnost, da se bo Andreja Virk Žerdin poslej posvetila novim kariernim dogodivščinam, po možnosti delu za teve kamero ...
Mimogrede, Ota Roš se je pravkar vrnila iz Indonezije, kamor je odpotovala skupaj s sestro Ido, ki dela na vladnem Uradu za razvoj, ob ministru Žigi Turku. V soboto zjutraj pa prvič v življenju leti v New York, kjer bo ostala do srede. Njen šef, radijski in televizijski mogotec Leo Oblak (Infonet in Info TV), pa si menda mane roke, saj bo Ota Roš, kot nova televizijska voditeljica, precejšnja reklama za njegov radio Antena. Poleg tega je lahko Marijanu Jurencu, generalnemu direktorju Pop TV in Kanala A, razmeroma kar nerodno, saj mu konkurent Oblak po eni strani speljuje kadre za prenovo svoje televizije, po drugi strani pa posoja voditeljice.
Pa še to: Ota Roš in novinarka Pop TV Maja Roš sta zelo daljni sorodnici.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Ota Roš Andreje Virk Žerdin Nataša Plementaš Špelo Šipek Nejc Simšič Polona Zoja Jambrek Danice Simšič Špelo Jambrek Urška Pirš Tamare Vonta Polone Movrin Samo Žerdin Ido Žigi Turku Leo Oblak Marijanu Jurencu Maja Roš

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Rošade na Popu: debelušna Andreja Virk Žerdin je out, prihaja Ota Roš!