objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sreda, 8. oktober 2008 ob 17:11

Na Žurnalu: urednik Košir cenzuriral Steinbuchovo kolumno o Golobiču
Dejan Steinbuch prenehal s pisanjem kolumen za brezplačnik Žurnal24
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Nekdanji odgovorni urednik Žurnala Dejan Steinbuch ni več kolumnist brezplačnika Žurnal 24. Tako se je odločil potem, ko smo mu uredniki cenzurirali (zadnjo napisano) kolumno z naslovom "Ko bom velik, bom Gregor Golobič", ki jo je kasneje v celoti objavil na svojem blogu (www.zurnal24.si). Uradno naj bi mu kolumno, kjer piše o vlogi predsednika stranke Zares v nastajajoči Pahorjevi vladi, sicer samo skrajšali (po nekaterih informacijah je nalogo cenzorja prevzel eden od Žurnalovih urednikov, Matej Košir, brat odgovornega urednika Dela Darijana Koširja), toda med drugim so ven vrgli sila kratko besedico "uredniki", kar je skrajno pomenljivo. Steinbuch je namreč med drugim zapisal naslednje: "Kdo je torej ta, ki grozi, da bo Pahorju odnesel zmago? To je Mefisto političnega mešetarjenja, ki se mu klanjajo uredniki in novinarji, o katerih ima sicer tako dobro mnenje, da z njimi hodi na kosila, vendar jih prezira ..." Ven je torej letela besedica "uredniki", ker naj bi Steibuch namigoval na govorice, da na kosila (po navodila) z Golobičem hodi tudi odgovorni urednik Žurnala24 Goran Novkovič.

Za osvežitev spomina: Žurnalova kolumnista sta (bila) tudi vidna politika stranke Zares, mestni svetnik na Listi Zorana Jankovića Peter Božič in poslanec Matej Lahovnik. Steinbuch je sicer zaposlen kot svetovalec uprave avstrijske založniške družbe Styrie International, ki v Sloveniji izdaja Žurnal.

Spoštovani, na spletnem portalu www.pozareport.si ste danes, 3. oktobra 2008 objavili pripevek z naslovom "Na Žurnalu: urednik Košir cenzuriral Steinbuchovo kolumno o Golobiču". Vsebine Vašega pisanja ne bom komentiral, sem Vas pa prisiljen opozoriti na sledeče:
1. Nikoli nisem pisal kolumen za brezplačnik Žurnal24, pač pa sem imel od novembra 2007 do sredine letošnjega septembra kolumno v Žurnalu, ki je sobotna izdaja brezplačnega dnevnika Žurnal24.
2. Moje sodelovanje z Žurnalom se je sredi septembra letos resda končalo, vendar na mojo željo.
3. Odločitev je bila osebne narave in ne bo predmet javnih polemik.
S spoštovanjem, Dejan Steinbuch

Na spletnem portalu www.pozareport.si ste 3. oktobra letos objavili članek z naslovom "Na Žurnalu: urednik Košir cenzuriral Steinbuchovo kolumno o Golobiču". Zaradi hudih obtožb, ki so bile zapisane v članku, je uprava družbe Žurnal media, in sicer na predlog uredništva, opravila interno preiskavo. Ugotovili smo, da niti urednik Matej Košir niti katerikoli drug član uredništva ni cenzuriral kolumno g. Dejana Steinbucha ali kateregakoli drugega članka. Povsem smo prepričani, da gre za zlonamerne in neresne obtožbe s strani vaših virov.
Lepo pozdravljeni.
Dietmar Sternad
v imenu uprave Žurnala medie, d. o. o.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
dejan steinbuch Matej Košir Darijana Koširja goran novkovič Peter Božič matej lahovnik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Na Žurnalu: urednik Košir cenzuriral Steinbuchovo kolumno o Golobiču