objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 10. oktober 2008 ob 06:33

Perovič odstavlja Darjo Zgonc, Tomaž Bračko že prebegnil na Info TV
Tomaž Perovič in Špela Šipek nadaljujeta čistko informativnega programa na Pop TV
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Prejšnji teden je direktor informativnega program Pop TV Tomaž Perovič zamenjal Andrejo Virk Žerdin, eno od voditeljic rubrike Pop In v oddaji 24UR (namesto nje prihaja moderatorka ljubljanskega Radia Antena Ota Roš), govori se o skorajšnji zamenjavi druge voditeljice Pop In Urše Pirš, zdaj pa naj bi bila na udaru tudi odgovorna urednica informativnega programa in voditeljica oddaje 24UR Darja Zgonc. Informacije, da je Perovič Zgončevo zamenjal že konec prejšnjega tedna, je za naš portal včeraj popoldne zanikala šefica marketinga in stikov z javnostmi na Pro Plusu Nataša Plementaš; toda z dokaj pomenljivimi besedami. Češ, Darja Zgonc ostaja odgovorna urednica, o spremembah vas bomo pravočasno obvestili. Na Pop TV pa se že dalj časa govori, da je vodenje informativnega programa v celoti prevzela strašno ambiciozna urednica oddaje 24UR Špela Šipek (njeno prišepetavanje naj bi bilo tudi odločilno za kadrovske čistke, ki jih potem uradno izpelje Perovič), vloga Darje Zgonc pa naj bi bila zreducirana na branje poročil. Tudi sicer je njuno razmerje precej nenavadno: Zgončeva je namreč kot odgovorna urednica informativnega programa nadrejena urednici oddaje 24UR Šipkovi, ki pa je hkrati kot urednica oddaje 24UR nadrejena voditeljici oddaje 24UR Zgončevi. Tovrstne hierarhične neumnosti seveda ne morejo trajati večno. Darja Zgonc govoric o njeni razrešitvi včeraj ni hotela komentirati.

Pop TV pa je že zapustil novinar Tomaž Bračko in se v ponedeljek zjutraj prvič pojavil v stavbi Info TV, kjer bo programski direktor. Zanimivo, Bračko naj bi Pop TV zapustil tudi zaradi Špele Šipek, ki naj bi hotela odločati čisto o vsem. Večinski lastnik Info TV Leo Oblak pa še vedno išče odgovornega urednika, kajti dosedanji urednik Rok Šonc odhaja med odvetnike. Sicer pa sta Oblak in Šonc sovaščana iz Tomaja. Za prestop na Info TV se je po naših informacijah dokončno odločil tudi novinar Pop TV David Jug, ki naj bi pri Oblaku in Bračku prevzel pokrivanje gospodarstva.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Tomaž Perovič Andrejo Virk Žerdin Ota Roš Urše Pirš Darja Zgonc Nataša Plementaš Špela Šipek Tomaž Bračko Leo Oblak Rok Šonc David Jug

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Perovič odstavlja Darjo Zgonc, Tomaž Bračko že prebegnil na Info TV