objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Četrtek, 9. oktober 2008 ob 10:27

Business Week: Tiger Woods je najvplivnejši
Najboljši igralec golfa Tiger Woods je najvplivnejši Američan v športu, pred Rogerjem Goodellom in Davidom Sternom
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Najboljši igralec golfa Američan Tiger Woods je po izboru ameriške revije Business Week najvplivnejši Američan v športu. Woods je na prvem mestu najvplivnejše stoterice. Medtem pa je predsednik Mednarodne nogometne zveze (FIFA) Joseph Blatter prvi na lestvici 25 najvplivnejših veljakov, ki krojijo dogajanje na svetovnem športnem zemljevidu. Ameriški zvezdnik Woods, ki je zaradi poškodbe kolena predčasno končal letošnjo sezono in je začasno moral palice za golf postaviti v kot, je prehitel denimo ameriške športne veljake, kot sta komisarja lige NFL Roger Goodell in komisar lige NBA David Stern, ter televizijske mogotce, kot je predsednik uprave družbe News Corp Rupert Murdoch (12. mesto). Na devetem mestu te lestvice je denimo legendarni košarkar Michael Jordan, ameriški kolesarski zvezdnik Lance Armstrong, ki je napovedal vnovično vrnitev v kolesarstvo, je na 15. mestu, košarkar LeBron James na 17. mestu, olimpijski plavalski rekorder Michael Phelps je šele na 42. mestu, teniška legenda Andre Agassi na 56. mestu, legendarni košarkar Magic Johnson pa na 58. mestu.
Revija je objavila tudi najnovejšo lestvico 25 najuspešnejših posameznikov v športu v svetovnem merilu. Na prvem mestu je predsednik Mednarodne nogometne zveze (FIFA) Sepp Blatter, predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) Jacques Rogge je na drugem, predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA) Bernie Ecclestone pa na tretjem mestu. Najvišje uvrščeni športnik je angleški nogometaš David Beckham, ki res ni več na samem nogometnem vrhu, je pa na petem mestu lestvice in očitno še vedno eden od najbolj "prodajnih" športnikov.
Lestvici sta objavljeni na spletnih straneh revije businessweek.com.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Tiger Woods Joseph Blatter Roger Goodell David Stern Rupert Murdoch Michael Jordan Lance Armstrong Lebron James Michael Phelps Andre Agassi Magic Johnson Sepp Blatter Jacques Rogge Bernie Ecclestone David Beckham

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Business Week: Tiger Woods je najvplivnejši