objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 13. oktober 2008 ob 06:21

Blamaža: Erjavec tajno koalicijsko pogodbo nesel novinarjem Dela!
Potrjeno: Socialni demokrati točno vedo, kdo je dokument dal novinarjem
2008 Pozareport

Odpri galerijo


Na spletni strani časnika Delo (www.delo.si) se je pojavil faksimile osnutka koalicijske pogodbe, ki jo je predsednik Socialnih demokratov in bodoči mandatar Borut Pahor v ponedeljek pozno popoldne dostavil trem predsednikom in eni podpredsednici stranke (Gregorju Golobiču, Karlu Erjavcu, Bojanu Šrotu in Katarini Kresal), šefom in šefici predvidenih koalicijskih partneric. Kdo naj bi tajni dokument dostavil novinarjem Dela, na prvi pogled ni mogoče ugotoviti, ker so na Delu pred skeniranjem dokumenta in njegovo objavo, na prvi strani, desno zgoraj, s črnim flomastom prečrtali podatke, ki bi nemudoma razkrili naslovnika in prinašalca. Toda po naših zanesljivih informacijah na sedežu Socialnih demokratov točno vedo, kdo je objavljeni dokument dostavil novinarjem. Pripetilo se je namreč to, da se vsi štirje osnutki koalicijske pogodbe med seboj nekoliko razlikujejo; seveda ne v vsebini, ampak oblikovno, kar je povzročila zadnja redakcija pogodbe. To so po naših informacijah "zakrivili" Mitja Gaspari, Tone Rop in Milan M. Cvikl, redaktorji, ki so osnutek koalicijske pogodbe finiširali konec prejšnjega tedna.

Generalni sekretar SD Uroš Jauševec nam je na vprašanje, ali držijo govorice, da na podlagi štirih izvodov osnutka koalicijske pogodbe, posredovanih štirim liderjem političnih strank, res vedo, kdo je prekršil pravilo dogovorjene diskretnosti in tajni dokument dal novinarjem, odgovoril, da "domišljija ne pozna meja, v tem primeru pa se je domišljija izkazala tudi za resnično". Na vprašanje, kdo je to storil, nam Jauševec ni hotel odgovoriti, ker naj bi se "v stranki tako odločili. Vemo pa, kdo je bil in kaj lahko v bodoče še pričakujemo".
Naši viri pa trdijo, da gre za predsednika DeSUS-a Karla Erjavca. Snemalni ekipi Pop TV je celo otročje omogočil, da je snemala odpiranje kuverte, v kateri je kobajagi bil osnutek Pahorjeve koalicijske pogodbe, čeprav je Erjavec snemanje zrežiral. Kuverta namreč ni bila Pahorjeva (vsebina kuverte že), ampak Erjavčeva. Naši sogovorniki iz vrst Socialnih demokratov pravijo, da je to čisto navadna blamaža; na Erjavca, kar se tiče diskretnosti, očitno ni več mogoče resno računati. Na komentar predsednika DeSUS-a Erjavca v tej zadevi pa še čakamo.
Podobno neodgovorno naj bi se Erjavec vedel tudi na koalicijskih pogajanjih, odkar naj bi mu Pahor namignil, da v njegovi vladi ne more biti minister za obrambo. To je – po naših informacijah – tudi stališče Gregorja Golobiča in Katarine Kresal, medtem ko Socialnih demokratov menda ne moti toliko, če bi Erjavec prevzel kakšen drug resor, ki bo pripadel DeSUS-u. Afera Patria se mora v miru razčistiti brez neposrednega vpletanja Karla Erjavca, pravijo naši viri. Če ima Erjavec glede Patrie mirno vest, pač ni potrebno, da ostane minister za obrambo, kjer bi "dokončal ta projekt". Če se bo kasneje izkazalo, da Erjavec v aferi Patria ni (bil) nedolžen, bo moral odstopiti kot minister, kjerkoli bo že. Nekateri pogajalci SD trdijo, da se Erjavec med pogajanji, s trmastim vztrajanjem na stališču, da mora ostati minister za obrambo, vede neodgovorno in očitno ne zna kompetentno upravljati z glasovi ter zaupanjem, ki ga je DeSUS dobil na volitvah. Tudi za termin prvega srečanjem med njim in Pahorjem naj bi Erjavec novinarjem povedal prej, predno sta bila s predsednikom Socialnih demokratov natačno dogovorjena.
Karl Erjavec pa se je včeraj odzval na navedbe ljubljanskega mestnega svetnika Mihe Jazbinška, da na mestno upravo prejemajo pisma z Liste župana Zorana Jankovića, da "je treba zminirati predsednika Erjavca in v DeSUS-su izvesti udar". Erjavec pravi,  da pisma ni videl, skoraj pa se mu ne zdi verjetno, da bi takšno pismo obstajalo. Zlasti se mu ne zdi verjetno, da bi pismo "napisal Peter Božič, ki je baje član stranke Zares". Glede na to, da se sedaj pogovarjajo o vstopu v koalicijo, Erjavec ne verjame, da bi si nekdo privoščil takšno potezo. Poleg tega takšen udar po Erjavčevih besedah ni mogoč, saj uživa "polno podporo" v stranki, njenih organih in tudi pri njeni poslanski skupini.
Mestni svetnik Zelenih Miha Jazbinšek je na nedavnih volitvah v državni zbor kandidiral na listi SLS-SMS, v Ljubljani, vendar ni bil izvoljen.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Borut Pahor Gregorju Golobiču Karlu Erjavcu Bojanu Šrotu Katarini Kresal Mitja Gaspari Tone Rop Milan M. Cvikl Uroš Jauševe Mihe Jazbinška Peter Božič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Blamaža: Erjavec tajno koalicijsko pogodbo nesel novinarjem Dela!