objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 18. oktober 2008 ob 07:00

Janša se seli v vilo za Bežigradom, Zver pa spomladi v Bruselj
Glavni tajnik Dušan Strnad ostaja do kongresa, glava Petra Sušnika pa je na tnalu
2008 Pozareport

Odpri galerijo


Odhajajoči predsednik vlade Janez Janša se zaradi zasedanja vrha Evropske unije v Bruslju včeraj ni mogel udeležiti prvega sklica državnega zbora v novem mandatu, kjer bo sedel kot opozicijski poslanec SDS. Janša bo v parlamentu predvidoma sicer veliko nastopal, toda pisarno bo imel na sedežu SDS, v razvpiti vili na Trstenjakovi ulici, za katero je stranka pred časom odštela okroglih dva milijona evrov. Po naših informacijah se bo Janša posvetil predvsem delu v stranki, ki naj bi doživela tudi precejšnje kadrovske spremembe. Glavni tajnik Dušan Strnad ostaja do kongresa, ki bo maja ali junija prihodnje leto, najverjetneje pa takoj po volitvah v evropski parlament. Nosilec liste na volitvah v evropski parlament naj bi bil podpredsednik Milan Zver, dosedanji minister za šolstvo in šport, kar nam je potrdil tudi Zver. Milanu Zveru sicer miruje delovno mesto profesorja sociologije na Poslovno-ekonomski fakulteti v Mariboru. Evroposlanec Miha Brejc se prihodnje leto umika iz Bruslja in seli na svoje posestvo na Krasu (kjer je obnovil tudi luksuzno počitniško vilo), menda zaradi zdravstvenih težav, posvetil pa naj bi se predvsem igranju golfa. Za evroposlanko se bo spet potegovala Romana Jordan Cizelj, sicer pa v štabu SDS računajo, da bodo na volitvah v evropski parlament dobili najmanj dva, če ne celo tri poslance. Na sedežu stranke SDS bo zaposlen tudi nekdanji svetovalec Janševega vladnega kabineta Borut Petek.

Kadrovske menjave se tudi obetajo v nekaterih lokalnih odborih SDS. Tako naj bi med prvimi odletel Peter Sušnik, mestni svetnik in predsednik ljubljanske SDS. Sušnik je pred kratkim ostal brez službe prokurista v prenovljenem ljubljanskem hotelu City (prej Turist), ki sta ga lastnika, zakonca Nikolaj in Marjanca Krajc, obnovila tudi s pomočjo evropskih sredstev. Je pa Sušnik zadržal stolček predsednika nadzornega sveta ljubljanskega javnega podjetja Te-Tol, ki se med drugim ukvarja tudi z uvozom zloglasnega indonezijskega premoga. Dimitrij Kovačič, bivši poslanec in Sušnikov dosedanji tekmec za liderja SDS v Ljubjani, bi se po naših informacijah najraje še zaposlil v državnem zboru, kot svetovalec poslanske skupine. Po ljubljanskem zgledu naj bi se zamenjali vsaj še predsedniki lokalnih odborov v Mariboru (Gregor Pivec, predsednik mariborskega odbora SDS in direktor Splošne bolnišnice, se umika zaradi zdravstvenih težav), Novi Gorici in Kranju, pa najverjetneje še kje drugje.
V državnem zboru na čelu poslanske skupine SDS ostaja Jože Tanko, čeprav se je govorilo, da ga bo zamenjal Zvonko Černač, ki naj bi bil v igri tudi za podpredsednika parlamenta. Po najnovejših informacijah naj bi Černač prevzel vodenje komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (mesto predsednika te komisije namreč pripada opoziciji), ki jo je doslej vodil novoizvoljeni predsednik državnega zbora Pavle Gantar.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janez Janša Dušan Strnad Milan Zver miha brejc Romana Jordan Cizelj Borut Petek peter sušnik Nikolaj Marjanca Krajc Dimitrij Kovačič Gregor Pivec jože tanko Zvonko Černač Pavle Gantar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Janša se seli v vilo za Bežigradom, Zver pa spomladi v Bruselj