objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Nedelja, 19. oktober 2008 ob 07:37

Danilo Türk zanika, da je tudi on že vnaprej vedel za Ruplovo imenovanje
Urad predsednika republike demantiral govorice, da naj bi Türk dal soglasje za Ruplovo pot na Dunaj
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Urad predsednika republike je zanikal naše informacije, da naj bi se pred razvpitim imenovanjem odhajajočega zunanjega ministra Dimitrija Rupla za novega slovenskega veleposlanika na Dunaju, tudi predsednik Danilo Türk sestal z Ruplom in soglašal s predlogom za Ruplovo imenovanje. Informacije o tem sicer krožijo v krogu Janševe vlade; da se je z Ruplom predhodno pogovarjal bodoči mandatar in predsednik Socialnih demokratov Borut Pahor, kar smo razkrili včeraj, pa je že potrjeno. Pahor pa je že v četrtek za medije dejal, da so tudi njega pravniki opozorili, da ni gotovo, da Rupel izpolnjuje pogoje, ki jih določa spremenjeni zakon o zunanjih zadevah. Ko sta z Ruplom govorila, Pahor s tem še ni bil seznanjen, stvar vlade, kot predlagatelja, pa je, trdi Borut Pahor, da preveri izpolnjevanje formalnih pogojev za imenovanje.
Predsednik države Danilo Türk, ki je sinoči v Mariboru – resda z nekoliko predolgim in rahlo dolgočasnim govorom – slovesno odprl letošnje Borštnikovo srečanje (bled vtis predsednikovega govora je začinila tudi hudo povprečna predstava Goslač na strehi, v izvedbi Mestnega gledališča ljubljanskega, režiserja in scenografa Stanislava Moše) bo 23. oktobra, takoj po odhodu britanske kraljice Elizabete II. (kraljica bo na državniškem obisku v Sloveniji od 21. do 23. oktobra), odpotoval na Kitajsko. Tam se bo udeležil zasedanja 7. azijsko-evropskega vrha (ASEM 7) in konference o investicijah ter sodelovanju med Evropsko unijo in provinco Sečuan, opravil pa bo tudi delovni obisk v Hong Kongu.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Dimitrija Rupla Danilo Türk Janševe Borut Pahor Stanislava Moše Elizabete II

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Danilo Türk zanika, da je tudi on že vnaprej vedel za Ruplovo imenovanje