objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Ponedeljek, 20. oktober 2008 ob 12:26

Alenka Paulin odstopila z mesta direktorice STA
Menda iz zdravstvenih razlogov, vlada pa naj bi odstop sprejela na prvi na prihodnji seji
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Prejšnji teden je z mesta direktorice Slovenske tiskovne agencije odstopila Alenka Paulin, uradno iz zdravstvenih razlogov. Paulinova je za naš portal odstop potrdila, vlada pa naj bi ga sprejela na naslednji seji, predvidoma v četrtek. Spomnimo, Alenka Paulin je na stolček direktorice STA prišla iz kabineta predsednika vlade Janeza Janše, njeno ustoličenje in direktorsko delo pa so več čas budno sesuvali levosredinski mediji, predvsem Mladina. Nujne hitre spremembe na STA so po volitvah napovedovali tudi liderji nekaterih političnih strank, predvsem predsednik Zaresa Gregor Golobič.

Uspelo pa nam je pridobiti tudi vprašanja, ki jih je na Alenko Paulin pred nekaj dnevi naslovila novinarka tednika Mag Anuška Delič, in odgovore Paulinove. Ta intervju z Alenko Paulin bo tednik Mag objavil v prihodnji številki, torej v sredo:
Anuška Delič / Ali drži, da je STA avgusta nameravala plačati izlet v Gardaland (ni jasno, ali celotne stroške ali zgolj prevoz), čeprav je vlada denimo tedaj že potrdila poslovno poročilo za leto 2007, v katerem je bila izkazana izguba? (za izlet naj sicer ne bi bilo dovolj interesa)
Alenka Paulin / Osnovna ideja je bila, da bi nekatere novinarje odpeljali v Gardaland in jih tam tudi zadržali do nadaljnega. Zaradi zahtevnih organizacijskih priprav je bila kasneje realizacija tega projekta prestavljena.
Ali drži, da je STA uredniku notranje redakcije Urošu Urbaniji plačala tečaj tujega jezika pri Berlitzu v višini 1400 evrov? Če da, na kateri podlagi?
Novozaposleni novinarji so bili poleg jezikovnih tečajev deležni tudi specialnega urjenja v tujini, za katerega vam zaradi zaupnosti podatkov ne moremo izdati lokacije.
Po podatkih UKOM vam je bila za poslovno uspešnost v letu 2007 izplačana nagrada v višini 500 eur bruto. V Ukomu so zapisali, da je bila nagrada izplačana "v enaki višini kot vsem zaposlenim", vendar po mojih informacijah, denimo, številni zaposleni niso prejeli stimulacij. Še več, prejeli naj bi jih po večini le novi kadri. Ali to drži in zakaj? Kdo določa in utemeljuje dodeljevanje stimulacij in nagrad zaposlenim?
Podatek je nenavaden, saj je bila direktorici izplačana nagrada v višini 500.000 eur, zato je razumljivo, da so bile večini zaposlenim znižane plače ter ukinjene vse nagrade in stimulacije. Glede kadrovske politike veljajo naslednja enostavna in transparentna pravila: količniki, ki uvrščajo novinarje v različne plačilne razrede, se določajo na osnovi ocene o politični pripadnosti posameznega novinarja, ki je pridobljena iz naslednjih elementov: fizične značilnosti osebe (višina čela, razmak med očmi, oblika nosu, barva oči, barva las itd.), artikuliranost v slovenskem in nemškem jeziku, način gestikuliranja, drža telesa pri mirovanju in gibanju - naravna gravitacija v levo ali v desno), kvalitativna ocena člankov po kriteriju neobjektivnosti in pristranosti. Na osnovi tega so novinarji razdeljeni v kategorije, pri čemer je 4,5 najvišja, 1 pa najnižja. Pri dodatkih oziroma stimulacijah se poleg pristranosti pisanja upošteva tudi izvor priimka, pri čemer za priimek nemškega izvora novinar dobi dodaten 0,8 količnika, pri priimkih vzhodnoevropskega izvora pa 0,8 odbitek. Novinarji so na osnovi tega razvrščeni v naslednje kategorije: izrazit desničar 4,5; zmeren desničar 4; sredinsko usmerjen 2,8; zmeren levičar 2, in izrazit levičar 1.
Ali drži, da kot direktorica aktivno posegate v uredniško politiko STA, in sicer zlasti v komunikaciji z namestnikom odgovornega urednika Urošem Urbanijo?
Kot direktorica preberem vse prispevke in jih ustrezno priredim in popravim. Vse novice mora prežemati ideja pangermanstva in posmehovanje levičarjem na globalni ravni.
Kdo vse so naročniki pravne osebe Komunikacijski management in svetovanje Alenka Katarina Paulin, s.p.? Ali drži, da so med njimi tudi nekatere (para)državne ustanove in podjetja?
Naročniki pravne osebe Alenka Katarina Paulin s.p. so vse večje (para)državne in (para)vojaške ustanove in podjetja v državi in širši regiji, za katere opravljamo storitve varovanja in čiščenja poslovnih prostorov. Iz tega naslova smo v letu 2007 ustvarili 13,6 mio eur prometa, prve ocene za leto 2008 pa kažejo, da bomo prihodek skoraj podvojili.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenka Paulin Janeza Janše Gregor Golobič Anuška Delič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Alenka Paulin odstopila z mesta direktorice STA