objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 23. oktober 2008 ob 13:35

Kraljica odmeva: Janša nad Türka, Jerca Legan pa nad Bernardo Jeklin!
Janša Türku očita, da je na večerjo z Elizabeto II. povabil člane komunistične nomenklature in zato storniral ministre. Jeklinova je Leganovi včasih pravila ta mala, zdaj pa jo žali po medijih
2008 Pozareport

Odpri galerijo


Odhajajoči predsednik vlade Janez Janše je na spletni strani svoje stranke SDS izjemno ostro napadel predsednika države Danila Türka in njegov protokolarni spisek vabljenih na svečano večerjo ob uradnem obisku Njenega veličanstva kraljice Elizabete II. in Njegove kraljeve visokosti vojvode Edinburškega. Tekst v nadaljevanju objavljamo v celoti, zanimivo pa je, da je bil tekst objavljen že 21. oktobra, pred sporno večerjo v Kristalni dvorani na gradu Brdo (kar je razvidno tudi iz vsebine pisanja), mediji pa so ga porajtali šele dan kasneje, torej včeraj.
Berite: "Med najbolj branimi teksti današnjega dne je seznam povabljencev predsednika republike Danila Türka na slavnostno večerjo ob obisku britanske kraljice. Predsednik je iz protokolarnega seznama izbrisal celotno vladno ekipo, z izjemo predsednika vlade in zunanjega ministra. Oba sta verjetno ostala med povabljenimi zaradi gostov, saj bo britanska kraljica izjemoma posebej sprejela predsednika vlade, zunanji minister pa ne more manjkati zaradi prisotnosti njegovega britanskega kolega. Prostor, ki je nastal na protokolarnem seznamu po brisanju članov vlade, je predsednik republike zapolnil z uradniki iz svojega kabineta ter z vsemi tremi predsedniki nekdanje komunistične partije in njenih naslednic, saj so mimo protokolarnega vrstnega reda povabljeni Kučan, Kocjančič in Pahor. Iz verige šefov manjkata samo Ribičič, ki je verjetno upravičeno zadržan in France Popit, ki pa ostaja zvest svojim protifevdalnim načelom tudi navzven. Da bo prisotnost nekdanje komunistične nomenklature popolna, najdemo na seznamu tudi partiji najbolj zveste vojščake iz vrst Službe državne varnosti oziroma Udbe, kot je npr. sedanji predsednikov svetovalec Franci Perčič. Svet se res spreminja in lahko se bojimo, kako bo ugledna in uglajenih manir vajena britanska kraljica prenesla to družbo zagovornikov komunistične revolucije in njenih pridobitev. Mogoče bo za izboljšanje ozračja predsednik republike njenemu veličanstvu razložil, da si tudi sam želi prebivati v kraljevski palači oziroma rezidenci in da je, glede na svoje snovne potrebe, pravzaprav rojalist, ki so ga po golem slučaju na položaj pomagali postaviti zagovorniki in dediči nasilne revolucije, zato jih je hočeš - nočeš moral povabiti tudi na svečano večerjo. Nekoliko težje pa bo pojasnilo dobila prisotnost Milana M. Cvikla. Človek je namreč brez vsakršne funkcije, niti poslanec ni več. Njegova edina zasluga je, da je sodeloval pri Velikem poku iz Finske. Predsednik republike, ki je doslej dajal nekakšne dvoumne izjave o tej aferi, je z vabilom Cviklu snel masko. V tej luči se tudi sodelovanje njegovega nekdanjega svetovalca Potočnika pri aferi Patria zdi vse manj naključno. O udeležbi njegovega aktivnega sodelavca Francija Perčiča pri velikem poku tako ali tako nikoli ni bilo dvomov. Nenazadnje je aktivno svetoval že pri aferi Depala vas, pa tudi stečajni postopek Elana je vodil toliko časa, da so varčevalci Les banke po malem že pozabili, kdo jih je pravzaprav okradel. Njeno veličanstvo bo imelo zvečer obilo priložnosti, da se ob prijetnem kramljanju s predsednikom spomni svojih srečanj s Titom, Maom in ostalimi, med slovenskimi socialisti čaščenimi, zgodovinskimi osebnostmi, ki so najprej radikalno opravili z ostanki aristokracije in meščanstva, nato pa s svojim življenjskim stilom in razkošjem na račun lačnih množic desetkratno prekašali najvišjo aristokracijo.“ Tako Janez Janša!


Jerca Legan, razvpita spremljevalka nekdanjega poslanca Socialnih demokratov Milana M. Cvikla, pa je po naših informacijah besna na Bernardo Jeklin, zaradi njenih izjav v torkovi oddaji Svet na Kanalu A, kjer je vidno užaljena nekdanja urednica Jane in Lady (menda zato, ker tudi sama ni dobila vabila na slavnostno večerjo na Brdu; kar zameri predvsem Türku, saj ga je, kot članica Golobičeve stranke Zares, močno podpirala v njegovi predvolilni kampanji za predsednika države; zdaj pa je namesto nje na svečano večerjo povabil kopico uradnikov iz njegovega kabineta) Leganovo sesula kot tisto damo, ki na Brdu ob britanski kraljici ni imela kaj iskati. Jerca Legan je namreč štiri leta (do leta 2002) pisala za Jano, Jeklinova pa jo je vzela na priporočilo Mance Košir; Leganova je bila takrat sicer novinarka televizijske oddaje Studio City (TVS). Jeklinova je Jerco ljubkovalno klicala "ta mala", ko je Leganova vpisala magisterij, pa ji je Jeklinova govorila, češ, magisterij še lahko narediš, doktorata pa ne, saj boš preveč izstopala iz povprečja izobrazbe preostalih Janinih novinark, vključno z Jeklinovo. Jerca Legan je včeraj v neki ožji družbi menda dejala, da se Bernarda Jeklin na družabnih dogodkih do nje obnaša hinavsko in sluzavo, na televiziji pa čez njo privoščljivo udriha. Sicer pa je Leganova tik pred zagovorom doktorata na Primorski univerzi, na temo promocije družbenih elit v medijih, njena mentorja pa sta Aleš Erjavec in Sandra Bašič Hrvatin, ki je dokončno zapustila ljubljansko Fakulteto za družbene vede in presedlala na Primorsko univerzo. Po naših informacijah naj bi vodstvo Primorske univerze Leganovi ponujalo celo mesto predavateljice.
Med britanskimi novinarji in fotografi, ki so spremljali obisk njihove monarhinje, pa je najbolj odmeval nenavaden protokolarni kiks predsednika Danila Türka, ki je kraljico, kmalu po prihodu na letališče in tik pred pregledom častne čete na Brdu, z gibom desne roke precej ostro potegnil nazaj. To naj bi storil zato, ker je kraljica nameravala hitreje po preprogi, kot je narekoval ritem glasbe, nekateri britanski poročevalci pa so bili ob tej Türkovi gesti dobesedno zgroženi. Da bi kraljico nekdo potegnil nazaj, kaj takšnega se pa še ni zgodilo … pravijo. Türkovega protokolarnega kiksa tudi ne gre primerjati s famoznim poljubom na usta, kot si ga je pred leti s kraljico privoščil nekdanji predsednik ZDA Jimmy Carter; to je bila pač spontana ljubka poteza Američana z juga. Türk pa naj bi ravnal malce pregrobo, trdijo britanski poročevalci, "so what", če gre kraljica prehitro naprej po rdeči preprogi, saj je vendar kraljica!
Za smeh in zabavo televizijskih gledalcev pa je v torek, v oddaji 24ur zvečer, ponovno poskrbel posebni poročevalec neštetih medijev iz Londona, famozni Brane Kastelic. V pogovoru z voditeljico oddaje Majo Sodja ga je kamera kadrirala v celoti, zato smo se lahko režali njegovemu živčnemu miganju z nogami; tako napetega ga res niso mogli povabiti na Brdo. Sinoči pa je bil v osrednji oddaji 24ur precej bolj umirjen, verjetno so ga na torkov fiasko opozorili producenti. Hecni pa so tudi uredniki informativnega programa Pop TV. Kastelica med obiskom Elizabete II. iz Londona spravijo v Ljubljano, potem pa ga tukaj sprašujejo, kaj in kako o kraljičinem obisku poročajo britanski mediji. In kaj pove Kastelic? To, kar on in vsi ostali lahko še prej preberemo na internetu.
Debata o spornem protokolarnem spisku se bo nadaljevala tudi v nocojšnji oddaji Trenja na Pop TV (zagotovo bo gostja tudi Bernarda Jeklin), Braneta Kastelica pa so uredniki očitno delno že umaknili s progama, čeprav naj bi tudi on prišel na Trenja. Današnji odhod kraljice Elizabete II. bo namreč za Pop TV komentiral nekdanji novinar in urednik Mitja Meršol, sicer ljubljanski mestni svetnik na Listi Zorana Jankovića in nesojeni poslanec stranke DeSUS.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janez Janše Danila Türka Elizabete II Kučan Kocjančič Pahor Ribičič france popit Franci Perčič Milana M. Cvikla Potočnika Titom Maom Jerca Legan Bernardo Jeklin Golobičeve Mance Košir Aleš Erjavec Sandra Bašič Hrvatin Jimmy Carter Brane Kastelic Majo Sodja Mitja Meršol

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kraljica odmeva: Janša nad Türka, Jerca Legan pa nad Bernardo Jeklin!