objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Nedelja, 26. oktober 2008 ob 06:37

Hrvaška policija objavila fotorobota morilca Pukanića in Franjića
Izredne razmere ne, izredni ukrepi da; v Zagreb prispelo 250 novih policistov
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Hrvaška policija je objavila fotorobota moškega, ki je bil skoraj zagotovo na kraju eksplozije, v kateri sta bila v četrtek ubita lastnik in vodja trženja hrvaškega tednika Nacional, Ivo Pukanić in Niko Franjić. To je včeraj poročil načelnik urada direktorja policije Krunoslav Borovec in zagotovil, da se kriminalistična preiskava nadaljuje.
Po podatkih dveh virov, prič iz Zagreba, je policija izdelala dva fotorobota z dvema nekoliko različnima opisoma, vendar gre za iste poteze obraza. Po navedbah prvega izmed virov gre za moškega vitke postave, visokega okoli 180 centimetrov, ki je na glavi nosil kapo črne ali temnomodre barve. Moški naj bi bil temnejše polti, rjavih oči in neobrit. Oblečen je bil v zgornji del trenerke ali jakno, s svojim splošnim videzom pa je bil videti kot delavec. Kot je povedal drugi vir, pa je bil moški visok okoli 195 centimetrov, prav tako vitke postave, star 35 ali 36 let ter temnih krajših, a ne postriženih las. Bil je ostrih potez, z izrazitim nosom in ličnicami. Na glavi je imel platneno črno kapo, oblečen pa je bil temnomodro jakno. Borovec je ob tem izpostavil, da je za policijo ključnega pomena ugotoviti identiteto storilca, zato je prebivalce pozval, naj policijo obvestijo o tem, ali so s skic koga prepoznali. Glede na stalno pomanjkanje policijskega kadra pa je Borovec napovedal, da bo v ponedeljek v Zagreb prispelo novih 250 policistov. Ti naj bi se ukvarjali z rednimi nalogami, cilj pa je povrniti zaupanje prebivalcev v varnost mesta ter prispevati k večjemu preprečevanju kaznivih dejanj.
Hrvaška se je znašla v šoku po četrtkovem atentatu na predsednika uprave in vodjo trženja tednika Nacional, Iva Pukanića in Nika Franjića. V Zagrebu se je v petek sešel svet za nacionalno varnost, po katerem je premier Ivo Sanader napovedal izredne ukrepe za boj proti organiziranemu kriminalu in korupciji. Kljub eksploziji ob avtomobilu podtaknjene bombe, ki je terjala življenje Pukanića in Franjića, pa po mnenju Sanaderja ni niti zakonske podlage niti potrebe za uvedbo izrednih razmer.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Ivo Pukanić Niko Franjić Krunoslav Borovec Ivo Sanader

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Hrvaška policija objavila fotorobota morilca Pukanića in Franjića