objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 3. november 2008 ob 07:00

Urška Bačovnik: slovo od vloge prve dame na proslavi ob Dnevu reformacije
Zaročenka Janeza Janše se je od vloge prve dame poslovila na četrtkovi državni proslavi od Dnevu reformacije. Katarino Kresal je namesto razvpitega odvetnika Mira Senice spremljal Jožef Školč
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Urška Bačovnik, zaročenka odhajajočega predsednika vlade Janeza Janše, je na politični parket uradno stopila pred dvema letoma, na proslavi od Dnevu reformacije, 30. oktobra leta 2006. Povabljenci v Cankarjevem domu so skoraj onemeli, ko sta v dvorano prišla Janša in Urška ter se v prvi vrsti nesramežljivo držala za roke.
Intimno razmerje Janše in mlade zdravnice ter navdušene alpinistke Bačovnikove, doma iz naselja Kote pri Velenju, je sicer že nekaj mesecev prej razkril tabloid Direkt; Janša romance takrat ni hotel komentirati, drugi mediji pa si o tem očitno (še) niso upali poročati. Nekaj dni po proslavi je Urška Bačovnik v vlogi prve dame premiera že spremljala na prvi uradni obisk v Savdsko Arabijo.
Tudi skorajšnje slovo od institucije prve dame je Urška Bačovnik opravila na domala enak način: v Cankarjevem domu, na četrtkovi proslavi ob Dnevu reformacije. Za Janezom Janšo sta sedela v prvi vrsti, tik ob predsedniku republike Danilu Türku in njegovi soprogi Barbari Miklič Türk; ob prihodu v Gallusovo dvorano sta se tudi tokrat držala za roke. Bodoči predsednik vlade Borut Pahor je na proslavo prišel sam, brez partnerke in odvetnice Tanje Pečar, sedel pa je v drugi vrsti, med dvema podpredsednikoma državnega zbora , Miranom Potrčem (na desni) in Francetom Cukjatijem (na levi), tik za Janšo. Predsednik stranke Zares Gregor Golobič je prišel z ženo, sedel pa je v sredini tretje vrste, desno za Pahorjem. Na robu tretje vrste je pristala predsednica LDS Katarina Kresal, ki jo v Cankarjev dom ni pospremil njen odvetnik Miro Senica, ampak bivši poslanec Jožef Školč. Naši viri trdijo, da se Miro Senica na državnih proslavah namerno ne pojavlja ob Kresalovi, menda zaradi njegovega razvpitega imidža v javnosti, Školč pa je tako izumil način, da se prebije na na proslavo. Bivši poslanci namreč niso več na protokolarni listi, zato seveda niso prejeli vabil. Predsednika SLS Bojana Šrota ni bilo, prav tako ne prvaka SNS Zmaga Jelinčiča Plemenitega, ki jo je z ženo Moniko in hčerkama v četrtek popoldne mahnil v Radence, kjer bodo ostali do nedelje. Na proslavi tudi nismo opazili ministra za obrambo in predsednika DeSUS-a Karla Erjavca.

Mimogrede, gneča na cesti je Jelinčiča tako spravila ob živce, da je po mobilnem telefonu poklical ministra za notranje zadeve Dragutina Mateja, češ, naj nekaj uredi in pošlje policiste na ceste. Mate pa mu je menda pojamral, da ga – kot ministra v odhajanju - nihče več ne posluša, saj naj bi na policiji vsi samo še gledali, kako se bodo prikupili novim vladnim možem.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Urška Bačovnik Janeza Janše Danilu Türku Barbari Miklič Türk Borut Pahor Tanje Pečar Miranom Potrčem Francetom Cukjatijem Gregor Golobič Katarina Kresal miro senica Jožef Školč Bojana Šrota Zmaga Jelinčiča Plemeniteg Moniko Karla Erjavca Dragutina Mateja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Urška Bačovnik: slovo od vloge prve dame na proslavi ob Dnevu reformacije