objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Četrtek, 13. november 2008 ob 10:27

Tajna služba: Barack Obama je postal Odpadnik
Skrivna imena so že dobili vsi člani družine Obama, izmišlja pa si jih posebna agencija Bele hiše
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Pripadniki ameriške tajne službe za svoje varovance, tj. za predsednike ZDA in njihove družinske člane, namesto pravih uporabljajo posebna skrivna imena. Novoizvoljeni predsednik Barack Obama je tako že krščen za "Odpadnika".
Skrivna imena, ki že dolgo niso več skrivna, si izmišlja posebna agencija Bele hiše – Agencija za komunikacije. V poštev so prišla, ko radijske komunikacije še ni bilo mogoče tako učinkovito zavarovati kot danes, izvor pa naj bi segal v čase predsednika Harryja Trumana, ki so ga poimenovali "General". Imena naj bi bila enostavna in lahko razumljiva ter izgovorljiva.
Tajna služba sicer za predsednika večinoma uporablja angleško kratico izraza "Predsednik ZDA" (Potus). Skrivna imena za predsednike in družinske člane se menda izbira naključno, vendar pa se vsa imena začnejo z isto črko. Obama je dobil ime "Renegade" (odpadnik), nova prva dama Michelle Obama "Renaissance" (preporod), hčerki Malia in Sasha pa "Radiance" (sijaj, žarek) oziroma "Rosebud" (cvet vrtnice). George W. Bush starejši je menda nosil naziv "Timberwolf" (gozdni volk), nekdanja prva dama Barbara Bush "Tranquility" (spokoj); črka "T" pa je v poštev prišla tudi za sedanjega predsednika Georgea W. Busha, ki so ga poimenovali "Tumbler". Beseda ima več pomenov, dva pogosta pa sta posoda za mešanje alkoholnih pijač ter opotekajoča se oseba. Lauro Bush so poimenovali "Tempo". Nekdanji predsednik Bill Clinton je nosil naziv "Eagle" (orel), nekdanja prva dama Hillary Clinton "Evergreen" (zimzelen), njuna hčerka Chelsea Clinton pa "Energy" (energija).
Ameriški komik Jay Leno se je v času kampanje večkrat pošalil, da bi moralo biti skrivno ime republikanske podpredsedniške kandidatke Sarah Palin kar "Joe Biden". Demokratski podpredsedniški kandidat Joe Biden je bil namreč veliko pred njo znan po tem, da se zna ugrizniti v jezik. Vendar pa naj bi jo poimenovali po nacionalnem parku Aljaske "Denali". Republikanski predsedniški kandidat John McCain naj bi si sam izbral ime "Phoenix", vendar ni znano, ali po glavnem mestu svoje Arizone ali pa po legendarnem ptiču, ki se dvigne iz pepela. Joe Biden je dobil precej navadno ime "Celtic" (Kelt), njegova soproga Jill pa "Capri".
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Barack Obama Harryja Trumana Michelle Obama Malia Sasha George W. Bush Barbara Bush Lauro Bush bill clinton Hillary Clinton Chelsea Clinton Jay Leno sarah palin John McCain Joe Biden Jill

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Tajna služba: Barack Obama je postal Odpadnik