objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 18. november 2008 ob 07:05

Šrota in Mercator naj bi Pahorju izdal poslanec in župan Matjaž Han?!
Naši viri: Han je telefoniral Pahorju in mu povedal, da Boško Šrot namerava prodati Mercator
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Matjaž Han, župan občine Radeče in poslanec Socialnih demokratov, naj bi bil tisti "sodelavec", ki je obvestil novega predsednika vlade Boruta Pahorja o famozni nameri Boška Šrota, da le-ta namerava prodati delež Pivovarne Laško in Infond Holdinga v Mercatorju, trdijo naši viri iz SD; eni sicer dopuščajo tudi možnost, da je to bil Vlado Dimovski, bivši minister za delo, družino in socialne zadeve v eldeesovi vladi Toneta Ropa, predsednik konference SD in Pahorjev svetovalec za energetiko.
Han že nekaj časa velja za zvezo med najožjim vodstvom Socialnih demokratov in Laščani, o čemer smo na našem portalu že pisali. Stike z Matjažem Hanom naj bi imela tudi razvpita predsednica nadzornega sveta Dela in tesna Šrotova sodelavka Andrijana Starina Kosem. Han je tudi tisti moški na desni strani znane fotografije, na kateri Boško Šrot s prstom žuga Borutu Pahorju, nastale med Pahorjevim obiskom letošnjega sejma Pivo in cvetje v Laškem.
Vlado Dimovski pa velja za starega prijatelja Boška Šrota, čeprav naj bi se njuni odnosi po volitvah leta 2004 nekoliko ohladili.
Borut Pahor je v intervjuju za Sobotno prilogo Dela povedal, da ga je dan prej, ko so Laščani sporočili, da nameravajo prodati Mercator, poklical eden od sodelavcev in ga obvestil o tej nameri. "Prosil me je,"  tako Pahor, "naj posredujem, da se to ne bi zgodilo."  Pahor mu je po lastnih navedbah odgovoril, da je novica sicer slaba, da pa mu na kraj pameti ne pride, da bi kakor koli posredoval.
Damjan Žugelj, direktor Agencije za trg vrednostnih papirjev, je po pisanju spletnih Financ že napovedal, da bo skušal s preiskavo ugotoviti, kdo vse izven vodstva Pivovarne Laško naj bi že vnaprej poznal namero Laščanov, da bi prodali Mercator, in ali je ta oseba (morda je šlo celo za več ljudi) tudi kupila delnice Mercatorja in Pivovarne Laško, saj bi lahko šlo za sum zlorabe notranjih informacij pri trgovanju na Ljubljanski borzi. Vprašanje je tudi, ali Bošku Šrotu odtekajo notranje informacije ali so jih Pahorju namerno posredovali Laščani ali pa je vodstvo Socialnih demokratov že tako ali drugače "prestreljeno" s poslovnimi interesi Boška Šrota?

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Matjaž Han Boruta Pahorja Boška Šrota Vlado Dimovski Toneta Ropa Andrijana Starina Kosem Damjan Žugelj

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Šrota in Mercator naj bi Pahorju izdal poslanec in župan Matjaž Han?!