objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Ponedeljek, 24. november 2008 ob 03:36

Bojan Požar vložil tožbo zoper Markeša, propadlega urednika Dela
Zagrenjeni doktor teologije Janez Markeš bo moral na sodišče
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Bojan Požar, ustanovitelj in odgovorni urednik portala, ki ga pravkar berete, je zoper propadlega odgovornega urednika Dela Janeza Markeša vložil zasebno tožbo zaradi utemeljenega suma, da je Markeš storil kaznivo dejanje razžalitve, po 1. in 2. odstavku 158. člena kazenskega zakonika. Komentator Dela Markeš je kaznivo dejanje storil 28. oktobra za okroglo mizo študentskega društva Polituss z naslovom Slovenija … na kakšni poti?, pri čemer je bilo dejanje razžalitve storjeno z evidentnim namenom zaničevanja.

Doktor teologije Janez Markeš je za omenjeno okroglo mizo, kjer sta sodelovala tudi analitik in publicist Matej Makarovič in novinar časnika Dnevnik Rok Praprotnik, po nepotrebnem izrekel enega od najbolj primitivnih stavkov na račun novinarskega kolega v novodobni zgodovini slovenskega novinarstva: "Take nore, kot so tisti idiotski Požar, to je treba ustaviti. To so norci, to so psihopati, ki jih je treba ustaviti." Kako naj bi Markeš nekoga ustavljal, ni znano, je pa dejstvo, da se nekdanji urednik Slovenca, Maga in Dela zadnje čase kot obseden spravlja na Bojan Požarja; pred nekaj dnevi mu je po elektronski pošti poslal kopico nekakšnih vprašanj, ki naj bi jih Markeš potreboval za pripravo članka o Požarju (pri tem žal ni navedel, kje naj bi bil ta članek objavljen), iz navedenih vprašanj pa definitivno izhaja Markeševa domala patološka obsedenost z Bojanom Požarjem.
Po svoje žalostne razžalitve, ki si jih je Markeš privoščil za okroglo mizo, so toliko odmevnejše, ker sta jih povzela tudi spletni portal Vest.si in blog Medijski watch dog; slednji je Markeševe izjave ponatisnil celo v naslovu. Poleg kazenske tožbe namerava Bojan Požar prek ljubljanske odvetnice Suzaane Gale zoper Janeza Markeša vložiti tudi odškodninsko tožbo, saj, kot pravi očitno zagrenjeni Markeš, "norce in psihopate je res treba ustaviti".

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
bojan požar Janeza Markeša Matej Makarovič Rok Praprotnik Suzaane Gale

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Bojan Požar vložil tožbo zoper Markeša, propadlega urednika Dela