objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 26. november 2008 ob 07:57

Mali in poskočni disident Pukšič: Zbogom, Tanko, ne pa tudi Janša!
Poslanec in župan Destrnika vendarle zapustil poslansko skupino SDS
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Poslanec in dolgoletni župan občine Destrnik Franc Pukšič je izstopil iz poslanske skupine SDS in bo mandat nadaljeval kot samostojni poslanec. K tej odločitvi je s svojimi ravnanji "bistveno pripomogel" vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko, trdi Pukšič, ki zaenkrat še ostaja član Janševe stranke.
Pukšič, ki je iz poslanske skupine izstopil zaradi osebnih razlogov, je o svoji odločitvi že obvestil predsednika DZ Pavla Gantarja. K tej odločitvi je po njegovih besedah sicer "bistveno pripomogel vodja poslanske skupine s svojimi ravnanji, začetimi že v prejšnjem mandatu." Pukšič pa ob tem ostaja član stranke, saj, kot je zapisal, trdno verjame v vrednote SDS in jih bo s svojim poslanskim delom tudi v prihodnje uresničeval. "Želim pa si, da bi se sledenju teh vrednot, ki so temeljni kamen SDS, zavezal tudi vodja poslanske skupine, iz katere izstopam," je v posebnem sporočilu za javnost še zapisal Pukšič.
Tanko je za Slovensko tiskovno agencijo pojasnil, da je Pukšič izstopil iz poslanske skupine (PS) zato, ker ga PS ni določila za predsednika Komisije DZ za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu, kar pa je postal njegov poslanski kolega Miro Petek. Tanko pravi, da se je poslanska skupina SDS 6. novembra, dan pred sejo DZ, odločila, da tisti poslanci, ki so že funkcionarji v okviru PS, DZ ali pa so župani, ne morejo kandidirati za vodenje delovnih teles. Vodja PS SDS je še zatrdil, da je bil sklep sprejet soglasno in da je Pukšič začel protestirati in zahtevati spremembo sklepa šele naslednji dan. Tanko je tudi dodal, da so na podlagi navedenega sklepa določili kandidate za opravljanje funkcij predsednikov in podpredsednikov delovnih teles. Pukšič pa je pred glasovanjem o tem sklepu pisal vodji poslanske skupine Jožetu Tanku in v pismu napisal, da bo izstopil iz poslanske skupine, če bo sklep sprejet. Med drugim je zapisal tudi, da ga je Tanko že v prejšnjem mandatu žalil, diskreditiral in obrekoval. Tanko naj bi Pukšiča opisal kot izkušenega parlamentarca, vendar da je nekoliko manjši in poskočen. "Tega vam preprosto več ne dovolim," je v pismu še dodal Pukšič.
Franc Pukšič pravi, da se z Janezom Janšo o tem, da bo zapustil poslansko skupino SDS, ni posvetoval.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Franc Pukšič jože tanko Pavla Gantarja miro petek Janezom Janšo

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Mali in poskočni disident Pukšič: Zbogom, Tanko, ne pa tudi Janša!