objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 26. november 2008 ob 12:46

Danilo Türk Dimitriju Ruplu ne zaupa in pika! Pahor se strinja.
Predsednik države Danilo Türk bivšega ministra za zunanje zadeve Dimitrija Rupla v nobenem primeru ne bo imenoval za veleposlanika na Dunaju. Preprosto zato, ker mu ne zaupa
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Predsednik republike Danilo Türk je v pogovoru za Radio Slovenija izjavil, da donedavnega zunanjega ministra Dimitrija Rupla ne bo potrdil za veleposlanika, tudi če bi ustrezno spremenili zakon o zunanjih zadevah, kot razlog za to pa je navedel pomanjkanje zaupanja vanj. "Ljudje, ki naj bi zastopali državo, morajo uživati polno zaupanje te države, vključno s predsednikom države, ki jih imenuje," je dejal Türk. Med razlogi za neimenovanje Rupla za veleposlanika na Dunaju je omenil mnenje pomembnega dela koroških Slovencev, pa tudi lastne izkušnje: "Gre tudi za moje izkušnje, ki jih imam iz časa teh kandidatur, kjer nisem dobival celovitih in dobrovernih informacij in zaradi tega moje zaupanje tu ne obstaja. In to je bil tudi zelo pomemben del mojega odločanja," je dejal za Radio Slovenija. Türk je informacije, da naj bi se nekateri izmed neimenovanih kandidatov obrnili na odvetniško pisarno in jo prosili za pravno mnenje, komentiral z besedami, da "si sploh ni mogoče predstavljati, kako bi lahko nekdo iztožil veleposlaniški status."

Po poročanju nekaterih medijev naj bi se namreč Dimitrij Rupel in nekdanji veleposlanik v Bruslju, Borut Trekman, obrnila na odvetniško pisarno Čeferin, da bi zanju pripravila pravno mnenje. Tam sodijo, da, v nasprotju z mnenjem vlade, predsednik republike ne more odkloniti imenovanja in da je pravna sredstva zoper državo mogoče uporabiti, saj neimenovani kandidati, kot je dejal Čeferin, izpolnjujejo pogoje v skladu z zakonom, je še poročal Radio Slovenija. Odnosi med Türkom in Ruplom so se sicer zaostrili že lani, med kampanjo za predsedniške volitve, ko je zunanje ministrstvo v sporočilu za javnost zapisalo, da je Türk leta 1991, v času osamosvajanja Slovenije, predstavljal Jugoslavijo.
Danilo Türk in predsednik vlade Borut Pahor pa naj bi že sklenila dogovor, da se razpis za veleposlanike ponovi in da bo zadnjo besedo pri njihovem imenovanju imel predsednik republike.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Danilo Türk Dimitrija Rupla Borut Trekman

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Danilo Türk Dimitriju Ruplu ne zaupa in pika! Pahor se strinja.