objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Četrtek, 27. november 2008 ob 06:56

Ko se z dopusta vrne Janša, bo Franc Pukšič plačal svoj predvolilni dolg
Famozni poslanski prestopnik SDS bo moral stranki vrniti okroglih 20.000 evrov za predvolilno kampanjo
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Zdaj že bivši poslanec Janševe SDS in dolgoletni župan Destrnika Franc Pukšič bo moral vrniti denar za predvolilni kampanjo, ki ga je zanj porabil volilni štab SDS, trdijo naši viri z vrha stranke, čeprav Pukšič zaenkrat še ostaja član SDS. Stranka sicer ne bo v celoti izkoristila Pukšičevega podpisa na famozni predvolilni pogodbi, katere obstoj in podpis priznava tudi Pukšič (na podlagi pogodbe, ki so jo podpisali vsi kandidati za poslance na listi SDS, bi moral Pukšič poslanski mandat celo vrniti), bo pa izkoristila tisti del pogodbe, ki pravi, da mora izvoljeni poslanec stranki povrniti stroške njegove kampanje, če po volitvah prestopi v drugo stranko ali med samostojne poslance. Po naših informacijah naj bi Pukšič stranki SDS tako dolgoval nekaj več kot 20.000 evrov, natačnega obračuna pa še ni. To naj bi bilo tudi fer do preostalih poslancev SDS, trdijo naši viri.
Sicer pa v stranki (kar zadeva sporni odbor za Slovence v zamejstvu in po svetu, katerega vodenje si je zaželel Pukšič, in ker tega ni dobil, zapustil poslansko skupino SDS) Pukšiču zamerijo, ker je kmalu po imenovanju za državnega sekretarja za Slovence na tujem v Janševem vladnem kabinetu tudi odstopil. Precej zgage naj bi stranki naredil tudi v predvolilni kampanji za referendum o pokrajinah, ko je vztrajal, da je v samem vrhu volilnega štaba, potem pa je sredi kampanje za dva tedna nonšalatno odpotoval na počitnice v Kanado. Zdaj, ko se Franc Pukšič razburja, češ, šikanirajo me, bi se kazalo tudi spomniti, kako je pred časom v javnosti škandalozno klofnil svojo najstniško hčerko, ker jo je na neki zabavi zalotil z cigareto in kozarcem alkohola v roki …
Odločitev o Pukšičevi usodi naj bi sprejel izvršilni odbor stranke, ki se bo sestal v prihodnjih dneh, potem ko se z dopusta vrne predsednik SDS Janez Janša.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Franc Pukšič Janez Janša

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ko se z dopusta vrne Janša, bo Franc Pukšič plačal svoj predvolilni dolg