objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Sobota, 29. november 2008 ob 07:13

Šef bi se rad po politični liniji spet zrinil na vrh Dravskih elektrarn
Bivši direktor se mota po Golobičevi stranki Zares in išče link do Vlada Dimovskega
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Nekdanji direktor Dravskih elektrarn, Danilo Šef, je spet v akciji. Po zamenjavi vladne koalicije naj bi začutil novo priložnost, da se vrne na stolček prvega človeka DEM, na mesto Damjana Koletnika, ki ga je zamenjal pred dvema letoma. Šef naj bi zdaj lobiral pri Golobičevi stranki Zares in poskušal priti tudi do Vlada Dimovskega, nekdanjega ministra in predsednika konference Socialnih demokratov, ki velja za glavnega Pahorjevega svetovalca na področju energetike. Po nekaterih informacijah naj bi Dimovski prihodnje leto postal predsednik uprave Holdinga slovenskih elektrarn (sedanjemu direktorju HSE Jožetu Zagožnu mandat poteče junija 2009) ali pa se bo zavihtel na čelo morebitnega novega slovenskega energetskega holdinga, ki naj bi nastal prek združitve HSE in skupine Gen.
Danilo Šef je doslej lobiral že pri vseh strankah, ki so bile tako ali drugače na oblasti. Sprva pri LDS in SD, potem je poskušal pri SDS in županu Francu Kanglerju (SLS), zdaj pa se po vetru obrača k Zares in išče link do Dimovskega.
Naši mariborski viri pa trdijo, da Šef definitivno sodi med najmanj sposobne ljudi v slovenski energetiki. Bivši direktor spodnje Drave (HE Zlatoličja in HE Formina) je vodstvo DEM prevzel novembra 2002, potem pa naj bi dve leti samo slavil svojo direktorsko inavguracijo. Enega izmed svojih sinov, Gregorja, je na hitro zaposlil v DEM kot vodjo informatike (sin je tam zaposlen še danes, vendar ni več vodja), žena Marinka pa ima na Ptuju trgovino s kristalom. Naslednji dve leti naj bi Šef porabil samo za lobiranje za ponovni mandat, kar mu – hvalabogu, pravijo naši viri – ni uspelo. Po prenehanju mandata je v DEM ostal zaposlen kot svetovalec. Hkrati pa naj bi se v svojih direktorskih časih zapletel v lumparije okoli neupravičene uporabe službenega avtomobila. Po naših informacijah mu je sedanje vodstvo DEM ponudilo poravnavo, toda Šef ni pristal, zato je zoper njega na okrajnem sodišču v Mariboru vložena tožba zaradi neupravičene pridobitve koristi pri uporabi službenega vozila. Tožba je bila vložena letos spomladi.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Danilo Šef Damjana Koletnika Golobičevi Vlada Dimovskega Jožetu Zagožnu Francu Kanglerju Gregorja Marinka

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Šef bi se rad po politični liniji spet zrinil na vrh Dravskih elektrarn