objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Nedelja, 30. november 2008 ob 07:43

Rupel je agent ameriške Cie in ta je stisnila Pahorja!
Zmago Jelinčič Plemeniti trdi, da se za imenovanjem Dimitrija Rupla skrivajo ameriški interesi
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Zmago Jelinčič Plemeniti, predsednik in poslanec Slovenske nacionalne stranke, je prepričan, da je predsednika vlade Boruta Pahorja v šokantno imenovanje Dimitrija Rupla za svojega odposlanca za zunanjo politiko prisilila ameriška obveščevalna agencija Cia. "Stisnila ga je Cia," je Zmago Jelinčič Plemeniti izjavil za časnik Finance, za naš portal pa je dodatno potrdil, da je po njegovem mnenju bivši minister za zunanje zadeve Dimitrij Rupel agent Cie. Po njegovih informacijah naj bi se Rupel tajno dobival z ameriškimi veleposlaniki v Sloveniji, tudi na najbolj nenavadnih mestih. Tako naj bi pred leti bivši poslanec LDS Aleksander Merlo zasačil Rupla in nekdanjega ameriškega veleposlanika Johnnyja Younga v svoji (Merlovi) pisarni v državnem zboru, ob tem, da je bil zraven celo Youngov varnostnik, kar je nesprejemljivo; ameriški bodigardi v slovenskem parlamentu nimajo kaj iskati, pravi Jelinčič. Predsednik SNS je tudi prepričan, da so v ozadju Ruplovega imenovanja ameriški strateški interesi na Hrvaškem, kjer naj bi Rupel igral tako imenovano "trojno vlogo". Jelinčič še trdi, da naj bi si Pahor in Rupel vzajemno obljubila veleposlaniški mesti, če bi se kateremu izmed njiju zalomilo v politiki.
Pahorjeva odločitev in Ruplova nova zaposlitev vladne koalicije menda ne ogroža, čeprav je sprožila val ogorčenja. Predsednik Zares Gregor Golobič je Ruplovo imenovanje na včerajšnji posebni tiskovni konferenci zreduciral na "minoren dogodek premestitve nekega državnega uradnika iz enega ministrstva v drugo službo", iz tega imenovanja pa menda ni treba delati "rompompoma". Predsednica LDS Katarina Kresal je že v četrtek povedala povedala, da to stvar Boruta Pahorja. "Ali je ta odločitev dobra, pa bo pokazal čas," je dejal tržiški župan in vodja poslanske skupine LDS Borut Sajovic. Da ima Pahor pravico sam izbrati svoje sodelavce, priznava vodja poslanske skupine DeSUS Franc Žnidaršič, ki pa tudi pravi, da "Rupel ne uživa mojega zaupanja, ker velikokrat ni obranil nacionalnih interesov." V SLS upajo, da bivši zunanji minister Rupel ne bo posebni odposlanec za odnose s Hrvaško, "saj je v preteklosti na tem področju ustvaril veliko viharjev, a malo učinkov". Zmago Jelinčič pa še meni, da bo imela Slovenija, kot kaže, štiri zunanje ministre in eno zunanjo ministrico: poleg Samuela Žbogarja še Rupla, predsednika republike Danila Türka, Pahorja, "pa še Marjetico Rupel".

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Zmago Jelinčič Plemeniti Boruta Pahorja Dimitrija Rupla Aleksander Merlo Johnnyja Younga Gregor Golobič Katarina Kresal Borut Sajovic Franc Žnidaršič Samuela Žbogarja Danila Türka Marjetico Rupe l

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Rupel je agent ameriške Cie in ta je stisnila Pahorja!