objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Nedelja, 30. november 2008 ob 07:44

Še huje je kot takrat, ko je Pahor sprožil debato o spravi z domobranci
Saj veste, kako trmast je naš Borut, pravijo na sedežu Socialnih demokratov
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Četrtkova šokantna odločitev predsednika vlade Boruta Pahorja, da v svojem kabinetu zaposli nekdanjega ministra Dimitrija Rupla, kot posebnega odposlanca za zunanje zadeve, je sedež Socialnih demokratov na Levstikovi 17 pahnila v obsedno stanje. "Še huje je kot takrat, ko je Pahor sprožil debato o spravi z domobranci,“ trdijo naši viri. Uroš Jauševec, generalni tajnik SD, nam je dejal, da podatkov o domnevnih izstopih iz stranke nima. "Jaz nisem videl še nobene izjave o izstopu iz stranke", pravi Jauševec, dopušča pa možnost, da bodo zaradi informacijskega postopka na Levstikovo prišle z zamikom. Je pa Jauševec potrdil govorice, da je telefonskih klicev razburjenih članov na sedež stranke "precej več kot običajno". Po naših informacijah so na sedežu ljubljanskega odbora SD res zabeležili nekaj protestnih izstopov, koliko, pa še ni znano.

Vodilni politiki SD so videti jezni, razburjeni in razočarani, poslanski starosti Breda Pečan in Miran Potrč pa naj bi bila "nesrečna". Nekdanja poslanka Izole Pečanova nam je potrdila govorice, da je Pahorju napisala posebno pismo. Tako se je odločila zato, ker jo je poklicalo veliko strankinih članov in simpatizerjev, ki protestirajo zoper Pahorjevo odločitev, v pismu predsedniku stranke pa je dodala tudi svoje mnenje.
O tem, zakaj se je Pahor odločil potegniti tako kontroverzno potezo, med Socialnimi demokrati kar mrgoli različnih odgovorov. Eni menijo, da je bil prisiljen, drugi trdijo, da je Pahor to storil prepričan v svoj politični prav, tretji pa kooptiranje Rupla vidijo v Pahorjevem strateškem premisleku o krizni situaciji, v kateri se je znašla Slovenija. Obstajajo celo teorije, da Pahor resno računa tudi z razpadom največje opozicijske stranke, Janševe SDS, zato naj bi z Ruplom poskušal pridobivati dodatne politične točke na bodočem zemljevidu slovenske politične desnice.
O možnosti, da bi si Pahor premislil, njegovi strankarski kolegi močno dvomijo. "Saj dobro veste, kako trmast je naš Borut," pravijo. Nekateri člani najožjega vodstva stranke, ki že dlje časa delajo s Pahorjem, pa naj bi bili že tako ali tako "navajeni vsega hudega", zato pričakujejo še kakšna Pahorjeva presenečenja. Je pa zanimivo, kako različno so posamezni člani SD ocenjevali včerajšnje psihofizično stanje predsednika vlade in stranke. Govorimo seveda o tistih, ki so ga videli, srečali ali se z njim pogovarjali. Eni pravijo, da je bil videti bled in zaskrbljen, drugi pa trdijo ravno nasprotno. Tudi ko je prišel na obisk v poslansko skupino, naj bi bil Pahor dobro razpoložen in prav nič vznemirjen.

Breda Pečan je Pahorju napisala posebno pismo.
Pahor naj bi resno računal tudi z razpadom Janševe SDS.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Boruta Pahorja Dimitrija Rupla Uroš Jauševec breda pečan miran potrč Janševe

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Še huje je kot takrat, ko je Pahor sprožil debato o spravi z domobranci