objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Ponedeljek, 1. december 2008 ob 11:28

10.500 evrov: Rebeka Dremelj na silvestrovo 4-krat dražja od Saške Lendero
Temnolasa Brežičanka najbolje plačana slovenska pevka na najdaljšo noč v letu
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Rebeka Dremelj je edina slovenska pevka, ki se po višini novoletne gaže lahko vsaj približno kosa z glasbeniki s Hrvaške in iz Srbije. Medtem ko bodo slednji za nastope na najdaljši noči v letu v povprečju zaslužili med 30 in 60 tisoč evri (denimo Goran Karan, Mišo Kovač, Gibonni, Jasmin Stavros ali Lepa Brena; največ naj bi po dostopnih podatkih pokasiral Goran Bregović, ki bo za nastop v Beogradu v žep pospravil celo 100.000 evrov), so pri nas honorarji neprimerno skromnejši. Celo najbolj znane slovenske pevke si v času globalne finančne krize za novoletno noč niso upale bistveno povečati svojih siceršnjih honorarjev. Denimo Saška Lendero, ki za 60-minutni nastop običajno računa 2500 evrov, je za novoletno tarifo postavila 2900 evrov, torej samo 400 evrov več. Manca Špik za enako dolg nastop ponavadi pokasira 950 evrov, za novoletni aranžma pa zahteva 1150 evrov, skupina Skater dobiva po 1200 evrov, za novo leto pa želijo 1400 evrov, medtem ko lahko nekdanjo miss Slovenije, televizijsko voditeljico in pevko Sanjo Grohar za silvestrovo angažirate že za 900 evrov. Njen siceršnji nastop stane skromnih 700 evrov. Vse omenjene številke so nam posredovali z agencije Lendero & Co.


Rebeka Dremelj pa je očitno nekaj posebnega. Na novoletno noč bo goste zabavala v grosupeljskem hotelu in kazinoju Kongo, cena zanjo pa je bila 10.500 evrov. Običajna cena za 90-minutni nastop Rebeke Dremelj je sicer 3500 evrov, toda za novoletno noč je Rebeka zahtevala, in tudi dobila, trikrat več. Sicer ne bi pela, trdi njena menedžerka Nataša Prodan Miani, ki pravi tudi, da so pri ceni tako ali tako malce popustili, saj ima Rebeka na isti dan še en nastop – nekje drugje, seveda.
Rebeka Dremelj bo nastopila tudi v posebni novoletni oddaji kantonalne televizije iz Bihača, ki jo je pravkar posnela na svoji turneji po Bosni in Hercegovini.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
rebeka dremelj Goran Karan Mišo Kovać Gibonni Jasmin Stavros Lepa Brena Goran Bregovič Saška Lendero Manca Špik Sanjo Grohar Nataša Prodan Miani

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

10.500 evrov: Rebeka Dremelj na silvestrovo 4-krat dražja od Saške Lendero