objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Nedelja, 7. december 2008 ob 08:23

Pahor: Direktorji imajo dovolj velike plače, letos ne bo nobenih nagrad!
Premier se je opravičil razrešenemu Anžetu Logarju in Slavka Ziherla podučil o pošiljanju SMS
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Predsednik vlade Borut Pahor se je v petek po telefonu presenetljivo opravičil Anžetu Logarju, ki ga je vlada na četrtkovi seji razrešila z mesta direktorja Urada vlade za komuniciranje. Pahor pravi, da je do razrešitve prišlo, ker je mislil, da je bila Logarjeva razrešitev sporazumna. Na tiskovni konferenci je Pahor dejal, da mu je generalni sekretar vlade Milan M. Cvikl na vprašanje, ali so predlogi za kadrovske rešitve usklajeni, odgovoril, da so. "Razumel sem, da pomeni usklajeno tudi sporazumni dogovor z vsemi, ki jih to zadeva," trdi Pahor. "Seveda sta generalni sekretar in Logar govorila, ni pa šlo za sporazum, ampak za dogodek, kjer je Logar vzel napoved generalnega sekretarja na znanje." V telefonskem pogovoru je Pahor Logarju ponudil službo na delovnem mestu, kjer o zaposlitvi odloča predsednik vlade, povabil ga je torej v svoj kabinet. Po Pahorjevih besedah je bilo to vabilo iskreno. "Če se bom sam tako odločil, se bom tudi jaz tako odločil," je dejal Pahor in nadaljeval, da je bila četrtkova seja vlade zanj velika šola. Zato je naj bi bila odločitev za sklep, da ekipa ministrov skupaj z njim pripravi nov način predlaganja razrešitev in imenovanj v nadzorne svete in na druge funkcije, ki jih imenuje vlada, "edina možna rešitev pred nevarnostjo, da bi se nadaljevala stara politika".
Na novinarsko vprašanje, ali je opravičilo Logarju nekakšna nezaupnica Cviklu, je Pahor odgovoril, da je s Cviklom govoril, generalni sekretar vlade pa mu je pojasnil okoliščine, ki so pripeljale do četrtkove odločitve. Odprtega pisma vodje poslanske skupine opozicijske SDS Jožeta Tanka pa Pahor ni želel komentirati, ker ga menda še ni prebral. Borut Pahor še dejal, da je njegova ambicija disciplinirati skušnjavo strank vladajoče koalicije, ki skušajo vplivati na kadrovske odločitve vlade. "Mi smo odgovorni, da neke prakse, ne samo prejšnje, ampak tudi prejšnjih vlad, ki so se pokazale kot ovira pri našem razvoju, odpravimo. S tem jaz padem, ali ostanem," trdi predsednik vlade. Na vprašanje, ali je Cvikl "prvi kadrovik" vlade in ali ima kakšne informacije "s ključka s 600 imeni", je Pahor odvrnil, da teh informacij nima niti sam. "Mislim, da jih Cvikl nima in jih tudi ne more imeti," je prepričan Pahor.
Glede četrtkovega odstopa državnega sekretarja na ministrstvu za zdravje in podpredsednika LDS Slavka Ziherla je Pahor dejal, da Ziherlovo odločitev spoštuje. Ob tem je zavrnil očitke, da v četrtek ni bil dosegljiv za Ziherla. Odstopljeni državni sekretar naj bi mu SMS sporočila poslala ravno takrat, ko je bil na seji vlade in novinarski konferenci. "Od državnega sekretarja in namestnika ministra pa pričakujem, da ve, kje je premier, ko mu pošilja SMS," je poudaril Pahor in dodal, da se je v četrtek zvečer potem tudi sestal z Ziherlom, ni pa ga uspel prepričati, naj umakne odstop.
Borut Pahor je na petkovem dopoldanskem srečanju s predstavniki sindikatov napovedal tudi vojno proti nagradam članov uprav in nadzornih svetov v podjetjih, katerih lastnica ali solastnica je država.  "Izplačevanje kakršnih koli nagrad v letošnjem letu bi bilo škandalozno," je zatrdil Pahor, in dodala, da je to njegovo osebno stališče, ki bo po potrebi postalo tudi uradno stališče vlade, da bo lahko v okviru svojih pristojnosti tudi reagirala. V nasprotnem primeru ne bo mogoče ohranjati osnovnega zaupanja, da je breme finančne razdeljeno na socialne različne skupine in ne bo pripravljenosti za socialni dialog. "Letos ni razloga za kakršnekoli nagrade, tudi če si jih zaslužijo. Saj imajo dovolj visoke plače," je Pahor ponovil svoje stališče tudi popoldne na novinarski konferenci. Samo v primeru Zavarovalnice Triglav naj bi predsednik vlade tako ustavil izplačilo letošnjih nagrad članom uprave v višini okroglih 320.000 evrov.
Kar zadeva razvpitega Dimitrija Rupla, je Borut Pahor vnovič dopovedoval, da je bivši minister za zunanje zadeve sedaj samo visoki uradnik, kakršnih je v tej državi še nekaj deset tisoč, to bi pa "dobro obveščeni posamezniki in zrele politične osebnosti" že lahko razumeli.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Borut Pahor Anžetu Logarju Milan M. Cvikl Jožeta Tanka Slavka Ziherla Dimitrija Rupla

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Pahor: Direktorji imajo dovolj velike plače, letos ne bo nobenih nagrad!