objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 8. december 2008 ob 11:06

Al Gore skupaj posadil Pahorjevega Jauševca in Janševega Petka
Nekdanji ameriški podpredsednik v Ljubljani: mize v Unionu za 10.000 evrov so šle za med
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Al Gore, nekdanji ameriški podpredsednik in sloviti aktivist za varstvo okolja, v sredo popoldne prihaja v Ljubljano. V slovenski prestolnici bo slavnostni gost dveh gala dogodkov, k nam pa bo priletel naravnost iz Milana. Dopoldne bo namreč predaval članom milanske borze, kjer ga bodo razglasili tudi za častnega člana. Sponzor njegovega prihoda v Slovenijo in Italijo je Diners Club Slovenija in Diners Club Italija, lastnik obeh pa je Tomaž F. Lovše, znan kot eden izmed najbogatejših Slovencev. Gora bo v Ljubljani najprej sprejel predsednik republike Danilo Türk ob 14.50 v predsedniški palači, nato pa bo Gore častni gost sprejema v Grand hotelu Union, kamor ga vabi ameriška trgovinska zbornica v Sloveniji.

Po naših informacijah so okrogle mize z osmimi sedeži v Unionski dvorani stale 10.000 evrov, v prodajo pa so šle za med. Povečini so jih pokupila večja in bolj znana slovenska podjetja, med njimi jih je kopica tudi članov ameriške trgovinske zbornice, katere predsednik je Lovše. Za mizo, kjer bo sedel Gore, bodo še Danilo Türk , predsednik vlade Borut Pahor, predsednik državnega zbora Pavel Gantar in nekdanji predsednik države Milan Kučan. Pahor bo imel tudi častni nagovor, Gore pa zatem svoje predavanje. Ena izmed miz v Unionu bo še posebej zanimiva: skupaj bosta namreč prvič sedela Uroš Jauševec, generalni sekretar Socialnih demokratov, in Borut Petek, nekdanji svetovalec v kabinetu bivšega premierja Janeza Janše; oba slovita kot vodilna zakulisna kadrovika v državi. Med njiju pa so organizatorji za vsak slučaj posadili plavolaso Diano Dimnik, razvpito podjetnico z medicinsko opremo, direktorico in lastnico podjeta Medias ter hčer vplivnega lobista Boža Dimnika. Liderja opozicijske SDS Janeza Janše po naših informacijah v Grand hotelu Union ne bo, Uroš Jauševec in Borut Petek pa se osebno sicer (še) ne poznata.

Ob 19.00 se bo na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču začel gala sprejem z Alom Gorom v glavni vlogi, vabljeni pa so imetniki elitnih črnih Diners kartic oziroma člani Diners Cluba Exclusive. Al Gore v Ljubljani ne bo prespal, po sprejemu bo namreč takoj odletel na Poljsko.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
al gore Tomaž F. Lovše Danilo Türk Borut Pahor pavel gantar Milan Kučan Uroš Jauševec Borut Petek Janeza Janše Diano Dimnik Boža Dimnika

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Al Gore skupaj posadil Pahorjevega Jauševca in Janševega Petka