objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 9. december 2008 ob 09:05

Kaj bo na LDS bleknil Školč, ki mu je Pahor dal službo tik poleg Rupla?
Zaradi Dimitrija Rupla in Anžeta Logarja spet kanonada na premiera Pahorja; Katarina Kresal zahteva krizni sestanek vrha koalicije, uradnik Logar premieru Pahorju: Ne, ampak hvala za službo!
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Nekatere kadrovske in druge poteze predsednika vlade Boruta Pahorja močno zvišujejo zvišujejo temperaturo znotraj vladne koalicije. Predsednica LDS in ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal naj bi zahtevala izredni – tako rekoč krizni - sestanek vrha koalicije, uradno zaradi Dimitrija Rupla, ki ga Pahor danes pošilja v Rim, na sestanek z enim od svetovalcev italijanskega premiera Silvia Berlusconija, na temo finančnega položaja slovenske manjšine v Italiji. Krizni sestanek vrha koalicije tehnično gledano pomeni pogovor med liderji štirih koalicijskih strank, Pahorjem (Socialni demokrati), Gregorjem Golobičem (Zares), Kresalovo (LDS) in Karlom Erjavcem (DeSUS).

Kljub temu, da je Pahor Rupla na službeno pot poslal na podlagi dogovora z ministrom za zunanje zadeve Samuelom Žbogarjem in ministrom za Slovence v zamejstvu in po svetu Boštjanom Žekšom, je Kresalova prepričana, da to "nakazuje na to, da morda ne bo njegova funkcija omejena samo na funkcijo javnega uslužbenca in vprašanje je, ali s tem posega v pristojnosti zunanjega ministra". Ker je predsednica LDS poskrbela, da je zahtevo za krizni sestanek vrha koalicije plasirala javno, preko ene od komercialnih televizij, je moč sklepati, da LDS v politični igri znotraj vladne koalicije noče zaostajati za sestrsko stranko Zares. Predsednik Zares in minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregor Golobič ter Zaresovci so na sobotni konvenciji v Kranjski Gori namreč ostro napadli posamezne kadrovske poteze predsednika vlade in Socialnih demokratov Boruta Pahorja. Politiki stranke Zares tudi sicer Pahorja v neformalnih pogovorih zadnje čase še huje opravljajo kot prej. Kresalova zahteve po kriznem sestanku do včeraj zvečer Pahorju še ni posredovala, saj jo namerava prej verificirati na seji sveta LDS. Povod za krizni sestanek, ki naj bi ga sprožila Ruplova pot v Rim, kamor naj bi namesto Rupla – po mnenju LDS – morala odpotovati Žbogar ali Žekš, je po svoje bizarna, za lase privlečena in med drugim pomeni tudi nepoznavanje zunanje politike; rang Berlusconijevega svetovalca je namreč prenizek, da bi se z njim uradno pogovarjal kdorkoli od slovenskih ministrov, zato je logično, da tja potuje sekretar, svetovalec oziroma posebni odposlanec za zunanje zadeve Dimitrij Rupel. Okej, lahko bi šel tudi Žekšov državni sekretar Boris Jesih, toda on je boljši poznavalec Koroških Slovencev, manj pa zamejskih Slovencev v Italiji. Pri tem bo zanimivo videti, kako bo na svetu LDS debatiral Jožef Školč, nekdanji predsednik državnega zbora, bivši minister in neizvoljeni poslanec, ki ga je Pahor prav tako "iz dobre volje in ker je v njem verjetno našel nekaj dobrega", zaposlil v svojem kabinetu. Školč in Rupel sta torej tesna službena kolega v Pahorjevem kabinetu.
Spomnimo: prejšnji teden je s položaja državnega sekretarja na ministrstvu za zdravje odstopil podpredsednik LDS Slavko Ziherl, kot razlog pa je navedel razvpito imenovanje Dimitrija Rupla. Kresalova, Školč, minister za pravosodje Aleš Zalar in drugi visoki politiki Pahorjeve vlade iz vrst LDS o morebitnih odstopih zaradi Rupla ne razmišljajo.
Kresalova tudi ne skriva jeze nad famoznim opravičilom Boruta Pahorja razrešenemu direktorju Urada za komuniciranje Anžetu Logarju, ki je že zavrnil Pahorjevo povabilo za službo v njegovem kabinetu oziroma mesto tiskovnega predstavnika vlade. Logar se bo vrnil na svoje staro delovno mesto v Službo vlade za evropske zadeve, Kresalova pa trdi, da je bil Logar sestavni del medijske politike vlade Janeza Janše. Medtem pa so v Janševi SDS prepričani, da Pahorjevo opravičilo Logarju sploh ni dovolj, Logar bi moral namreč po mnenju opozicijske SDS spet postati direktor Urada za komuniciranje. Urad za komuniciranje sicer sodi v pristojnost generalnega sekretarja vlade Milana M. Cvikla, premier Pahor pa bi lahko v okviru svojih pristojnosti Logarjevo razrešitev zadržal do naslednje seje vlade.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Boruta Pahorja Katarina Kresal Dimitrija Rupla Silvia Berlusconija Gregorjem Golobičem Karlom Erjavcem Samuelom Žbogarjem Boštjanom Žekšom Boris Jesih Jožef Školč Slavko Ziherl Aleš Zala Anžetu Logarju Janeza Janše Milana M. Cvikla

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kaj bo na LDS bleknil Školč, ki mu je Pahor dal službo tik poleg Rupla?