objavi na
pozareport.si

forum

Sreda, 10. december 2008 ob 06:58

Zakaj je Gregor Golobič odžagal Žigo Debeljaka?
Po današnji seji Pahorjeve vlade znana nova sestava skupščine Kada in upravnega odbora Soda
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Že včeraj smo prvi poročali o novim imenih za vodilne funkcije v skupščini Kapitalske družbe, članov nadzornega sveta Kada in upravnega odbora Slovenske odškodninske družbe, ki jih je na predlog ministrstva za finance potrdila vladna komisija za kadrovske in administrativne zadeve pod vodstvom generalnega sekretarja vlade Milana M. Cvikla. Skupščino Kada bo po novem – rahlo presenetljivo - vodil Aleksander Svetelšek, direktor podjetja Engrotuš in desna roka najbogatejšega Slovenca Mirka Tuša. Člana skupščine bosta tudi Vinko Može, bivši dolgoletni direktor Aerodroma Ljubljana in nesojeni poslanec na listi Socialnih demokratov ter predsednik uprave Mercatorja Žiga Debeljak. Slednji je bil celo predviden za predsednika skupščine (Svetelšek namreč ni bil prva izbira), toda veto na Debeljaka je po zanesljivih informacijah dal predsednik stranke Zares in minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregor Golobič. Zakaj točno je bil Golobič proti Debeljaku, ni znano; eni to povezujejo z ne ravno dobrimi odnosi med Golobičem in Boškom Šrotom, prvim človekom Pivovarne Laško, in Igorjem Bavčarjem, predsednikom uprave Istrabenza, drugi pa trdijo, da je Golobiča k temu nagovoril Debeljakov predhodnik v Mercatorju in ljubljanski župan Zoran Janković.
Nadzornik svet Kada bo vodil predsednik uprave Vzajemne Boštjan Aver, med novimi nadzorniki pa bo sedel tudi glavni tajnik Sindikata vzgoje in izboraževanja Branimir Štrukelj, član nadzornega sveta tednika Mladina in zet nekdanjega predsednika države Milana Kučana.
Predsednik 7-članskega upravnega odbora Slovenske odškodninske družbe pa bo novem Uroš Rotnik, predsednik uprave Termoelekrarne Šoštanj. Tadej Tufek, prvi človek Adrie Airways, ki so ga omenjali celo kot favorita za vodenje Soda, zdaj menda ne bo sedel niti v upravnem odboru; med člani novega vodstva Soda tudi ne bo Boruta Šukljeta, nekdanjega politika in diplomata, ki se ukvarja s poslovnim svetovanjem in lobiranjem, katerega imenovanje naj bi prav tako preprečil Golobič. Imenovanje Rotnika pa naj bi presenetilo nekatere politike opozicijske SDS, saj so Uroša Rotnika "šteli za njihovega". Preostala imena, zavita v skrivnost, bodo znana po današnji seji vlade.

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Milana M. Cvikla Aleksander Svetelšek Mirka Tuša Vinko Može Žiga Debeljak Gregor Golobič Boškom Šrotom Igorjem Bavčarjem zoran janković Boštjan Aver Branimir Štrukelj Milana Kučana Uroš Rotnik Tadej Tufek Boruta Šukljeta

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zakaj je Gregor Golobič odžagal Žigo Debeljaka?