objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 13. december 2008 ob 07:23

Brigadir Krkovič zapustil ženo, zaprl gostilno in prodaja hrvaške pištole
Nekdanji prijatelj Janeza Janše menda že lobira pri novi ministrici Ljubici Jelušič
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Brigadir Tone Krkovič, pomočnik načelnika Generalštaba Slovenske vojske Albina Gutmana, osamosvojitelj, nekdanji poveljnik legendarne Manevrske strukture in razvpite brigade Moris, gostilničar in podjetnik, se ločuje, smo izvedeli iz zanesljivih virov. Po naših informacijah je njegova gostilna Pri Grofu v kraju Kaptol blizu Kočevja že zaprta, Krkoviča, ki naj bi se menda že preselil v Ljubljano, pa je zadnje čase videti v Župančičevi jami, z mlajšimi dekleti, večkrat pa tudi v prestižni ljubljanski restavraciji Cubo, oblečenega v uniformo Slovenske vojske in družbi (ne)znanih civilistov.
Krkovič naj bi drastično spremenil tudi svoj lifestyle. Nabavil si je nov Audi TT črne barve z oranžnimi sedeži (prej je vozil Alfo GT), prijateljuje pa s famoznim kočevskim podjetnikom Srečkom Gabričem, osumljencem iz kriminalno-gradbene afere Čista lopata (pred časom smo poročali o tragičnem samomoru njegove žene). Nazadnje so ju videli skupaj minulo nedeljo, na koncertu Železničarske godbe v Ratečah. Čeprav je bil Krkovič včasih zelo zelo blizu bivšega predsednika vlade Janeza Janše (Krkovič je bil nekaj časa celo generalni sekretar SDS, vendar kot politik ni bil ravno uspešen), zdaj pa naj bi ga Gabrič povezal s poslancem Socialnih demokratov in županom Kočevja Jankom Vebrom. Ta naj bi za Krkoviča že lobiral pri novi Pahorjevi ministrici za obrambo Ljubici Jelušič; bomo videli, kaj se iz tega izcimilo.
Mimogrede, Srečko Gabrič se hvali, da je velik prijatelj Jerce Legan, nove spremljevalke generalnega sekretarja Pahorjeve vlade Milana M. Cvikla. Tone Krkovič pa dobro pozna tudi zloglasnega podjetnika Domna Zavrla, katerega je naokoli predstavljal kot "fajn fanta".
Prava drama pa se odvija pri Krkovičih doma, v kraju Kaptol, blizu Kočevja in slovensko-hrvaške meje. Naši viri trdijo, da naj bi gostilno Pri Grofu in stanovanjsko hišo Krkovič prepisal na svoje zasebno podjetje Kaptol d.o.o., podjetje za turizem, gostinstvo in storitve (zanimivo, Krkovič je firmo ustanovil že kmalu po osamosvojitvi), ženi Jolandi in hčerki Lauri, ki sta stregli v zdaj že zaprti gostilni, pa naj bi za bivanje v družinski hiši začel zaračunavati najemnino. Gospa Jolanda Krkovič, o kateri domačini pravijo, da je "prijetna ženska in toplega srca", že išče službo v drugi gostilni. Njegov sin Toni Krkovič (uradno Anton) je pripadnik Slovenske vojske (oče in brigadir Krkovič naj bi ga s svojimi zvezami spravil v elitno gardo), poročen pa je z vojakinjo.
Brigadir Tone Krkovič, ki ima poleg gostilne urejeno tudi strelišče, je začel preko svojega podjetja uvažati celo hrvaške pištole znamke Hrvatski samokres, ki jih izdelujejo v Karlovcu. Po naših informacijah jih želi prodajati tudi Slovenski vojski. Krkovič za biznis sicer potrebuje posebno dovoljenje nadrejenega oficirja, torej Gutmana; ni pa znano, ali je takšno dovoljenje dejansko dobil. Informacije smo želeli preveriti tudi pri Krkoviču, vendar včeraj za nas ni bil dosegljiv.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
tone krkovič Albina Gutmana Srečkom Gabričem Janeza Janše Jankom Vebrom Pahorjevi Ljubici Jelušič Jerce Legan Pahorjeve Milana M. Cvikla Domna Zavrla Jolandi Lauri Toni Krkovič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Brigadir Krkovič zapustil ženo, zaprl gostilno in prodaja hrvaške pištole