objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 11. december 2008 ob 10:48

Koliko je v Ljubljani pokasiral Al Gore? Menda 350 tisoč evrov!
Nekdanji podpresednik ZDA je pri nas ostal le nekaj ur, toda zanimanje zanj je bilo enormno
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Včeraj se je v Ljubljani mudil nekdanji podpredsednik ZDA in borec za varstvo okolja Al Gore. V Slovenijo je prišel na povabilo Diners Cluba Slovenija, sprejel pa ga je tudi predsednik republike Danilo Türk, ki mu je Gore po ameriško dejal "Daniel" Türk. Po uradnem srečanju s Türkom je bil Al Gore gost ameriške gospodarske zbornice (AmCham Slovenija) v ljubljanskem Grand hotelu Union, kjer je zbrani slovenski politični in gospodarski eliti predaval o nevarnostih ignorance do podnebnih sprememb, znanih iz njegove knjižne in filmske uspešnice Neprijetna resnica. Dogodek v Unionu, ki se ga je udeležilo okoli 400 gostov, sta odprla predsednik vlade Borut Pahor (premier je Gora na rdeči preprogi tudi pospremil v hotel Union) in lastnik Diners Cluba Slovenija Tomaž F. Lovše, znan tudi kot eden od najbogatejših Slovencev, ki se je pred kratkim za stalno preselil v Monte Carlo. Po srečanju v Unionu se je Gore odpravil na Gospodarsko razstavišče, kjer je bil slavnostni gost tradicionalne zabave imetnikov črne Diners kartice. Al Gore se je na sprejemu pod sloganom "v družbi slavnih" zadržal slabo uro, potem pa je odletel na Poljsko.
Novinarji so bili neprijetno presenečeni, ker niso smeli prisostvovati Gorovemu predavanju v Grand hotelu Union, kar naj bi bilo po mnenju posameznih predstavnikov sedme sile celo škandalozno. Na voljo je bil namreč samo krajši fototermin. Vse pa je zanimalo, koliko je Gore zaslužil z nekajurnim obiskom v Ljubljani. Predstavniki Diners Cluba Slovenija o tem nočejo govoriti, ker naj bi šlo za poslovno skrivnost, dobro obveščeni pa trdijo, da naj bi Gore pokasiral kar 350.000 evrov. Eni sicer pravijo, da je to pretirana številka, kajti uradna cena predavanja nekdanjega predsednika ZDA Billa Clintona je 250.000 evrov, drugi pa so prepričani, da je Gorova cena trenutno višja od Clintonove, saj naj bi bil Al Gore zaradi trendovske teme o varstvu okolja in kot dobitnik oskarja za film Neprijetna resnica bolj zaželen in zato dražji od Clintona. Večino denarja za slovenski honorar Ala Gora naj bi prispeval Diners Club Slovenija (Gore je v Ljubljano priletel iz Milana, kjer je postal častni meščan, predaval pa je na milanski borzi; ker je bil Gore v Italiji gost Diners Cluba Italija, katerega lastnik je prav tako Lovše, verjamemo, da je Lovše podjetno združil stroške Gorovega obiska v obeh državah), precej pa naj bi ga zbrali tudi v hotelu Union, kjer so mize stale od 10 do 5 tisoč evrov, pokupila pa so jih znana slovenska podjetja. Po naših informacijah je bilo zanimanje za predavanje enormno, podobno kot pred leti za večerjo s Clintonom, ko je kot predsednik ZDA obiskal Slovenijo, čeprav so nekateri ostali lačni, ker pričakovanega kosila ni bilo, razen priložnostnih kanapejev.
Sprejem za imetnike črne Diners kartice pa je bil tudi glamur z dobrodelnim namenom. Organizatorji so finančna sredstva donatorjev namenili novoletnemu ekološkemu taboru za otroke iz ogroženih družin in posaditvi gozda v vasi Gozd nad Kamnikom, ki so jo minulo podjetje najbolj prizadele vremenske ujme.
Še malce samohvale: avtor teh vrstic je ob prihodu Ala Gora na Gospodarsko razstavišče slučajno stal tik ob vratih, zraven ameriškega veleposlanika Yousifa B. Ghafarija; tako sem imel priložnost in čast seči Goru v roko, kot drugi gost na sprejemu, takoj za veleposlanikom. Žal je hitrost Gorovega prihoda presenetila množico zbranih fotografov in rokovanje moje malenkosti z nekdanjim podpredsednikom ZDA na fotografijah ne bo ovekovečeno ...
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
al gore Danilo Türk Borut Pahor Tomaž F. Lovše Billa Clintona Yousifa B. Ghafarija

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Koliko je v Ljubljani pokasiral Al Gore? Menda 350 tisoč evrov!