objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Nedelja, 14. december 2008 ob 07:26

Koalicija okej, Križanič in Marinšek zmenjena: šef NLB Veselinovič!
Nadzorniki bodo prihodnji petek za novega šefa uprave NLB imenovali Draška Veselinoviča
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Velika zakulisna zgodba o nasledniku Marjana Kramarja na čelu Nove Ljubljanske banke je praktično končana. 19. decembra, torej prihodnji petek dopoldne, bo na seji nadzornega sveta za novega predsednika uprave NLB imenovan Draško Veselinovič, direktor Deželne banke Slovenije, predsednik odbora za finance pri LDS in nesojeni poslanec državnega zbora. Da je "Veselinovič koalicijsko usklajen", so nam potrdili naši viri iz vrst Socialnih demokratov in LDS, pa tudi iz nadzornega sveta NLB, kjer morajo imenovanje formalno izpeljati. Nekaj zmajevanja z glavo nad Veselinovičem je sicer še vedno v stranki Zares (Gregorju Golobiču naj bi bil namreč bolj povšeči Matej Narat, dozdajšnji član uprave NLB, ki je bil prav tako med kandidati; minister za evropske zadeve in razvoj Mitja Gaspari pa bi na čelu NLB raje videl svojega sošolca Aljošo Tomaža – govorilo se je tudi, da Gaspari Veselinoviča enostavno ne bo spustil skozi), toda imenovanje Veselinoviča je skoraj 100-odstotno. Po naših informacijah sta v neposrednih stikih z imenovanjem novega predsednika uprave NLB tudi minister za finance Franc Križanič in predsednik nadzornega sveta NLB Igor Marinšek. Naši viri še trdijo, da so bili nadzorniki NLB, čeprav jih je imenovala Janševa vlada, Veselinoviča pripravljeni imenovati že na prejšnji seji, toda Veselinovč še ni bil usklajen znotraj koalicije, o čemer smo takrat že poročali.
Res je, da je pred zadnjo sejo nadzornega sveta bil v igri za šefa NLB tudi Andrej Šircelj, nekdanji Bajukov državni sekretar na ministrstvu za finance, priznavajo nekateri člani nadzornega sveta NLB, ki ne želijo biti imenovani. Toda prevladala je ocena, da Šircelj, čigar imenovanje zagotovo ne bi bilo po godu novi vladni koaliciji, ne bi dobil potrebne licence za vodenje banke, ki jo izdaja Banka Slovenije. Po drugi strani pa nadzorniki NLB trdijo, da so se uprli tudi pritiskom posameznih lobistov, ki so od njih zahtevali takojšnje imenovanje Veselinoviča in se pri tem sklicevali na domnevno soglasje predsednika vlade Boruta Pahorja in drugih vplivnih članov SD. Večina članov nadzornega sveta naj bi sicer zavzela stališče, da je z novo Pahorjevo vlado potrebno sodelovati; naslednja skupščina NLB, takrat nadzornikom poteče mandat, bo predvidoma marca prihodnje leto.
Po nekaterih informacijah naj bi Janez Janša namreč Pahorju zagrozil z imenovanjem Širclja za predsednika uprave NLB (s predpostavko, da obvladuje večino članov nadzornega sveta), če nova vlada ne bo ustrezno poskrbela za Šircljevo namestitev oziroma službo. Zato se Andreja Širclja omenja tudi kot novega predsednika uprave novogoriškega Hita, vendar naši viri trdijo, da je praktično že domenjeno, da bo Hit prevzel podjetnik Matjaž Vuga, lastnik podjetja Ensico Gaming, ki se ukvarja s podporo računalniških programov.
Draško Veselinovič formalno ni član LDS; nekaj tednov pred prevzemom funkcije predsednika odbora za finance v LDS je sedel celo v prvi vrsti na enem od kongresov Slovenske ljudske stranke. Veselinovič, ki s pridobitvijo bančne licence za vodenje NLB ne bi smel imeti posebnih težav, pa lahko računa tudi na nekaj več medijske podpore na Pop TV. Njegova žena Natalija Racman, nekdanja novinarka TV Slovenija in sestra Sergeja Racmana, lastnika družbe Kolosej kinematografi in enega od ustanoviteljev KD Group, je namreč najboljša prijateljica voditeljice oddaje 24ur Petre Kerčmar.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marjana Kramarja Draško Veselinovič Gregorju Golobiču Matej Narat Mitja Gaspari Aljošo Tomaža Franc Križanič Igor Marinšek Janševa andrej šircelj Bajukov Boruta Pahorja Matjaž Vuga Natalija Racman Sergeja Racmana Petre Kerčmar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Koalicija okej, Križanič in Marinšek zmenjena: šef NLB Veselinovič!