objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 16. december 2008 ob 07:03

Menda je že vse domenjeno, da bo Tadej Tufek postal novi šef Petrola
Pahorjeva vlada direktorja Adrie Airways ni imenovala v upravni odbor Soda ...
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Predsednik uprave Adrie Airways Tadej Tufek bo novi šef Petrola, trdijo naši viri iz vrst Socialnih demokratov. Zadeva naj bi bila praktično zmenjena, Tufek pa naj bi že iskal finančnico, ki bi z njim šla na Petrol. Največ podpore pri Socialnih demokratih naj bi Tufek imel pri generalnem sekretarju SD in kadroviku Urošu Jauševcu, čeprav se Tufku ni uspelo preriniti v upravni odbor Slovenske odškodninske družbe. Kljub temu, da so ga omenjali celo kot kandidata za mesto predsednika upravnega odbora Soda, ga vlada na zadnji seji ni imenovala niti za člana tega odbora. Po sredini seji vlade pa je bilo slišati, da se je Tufek taktično umaknil sam – menda zato, ker bo šel na slovensko naftno družbo Petrol.
Toda pri kandidaturi za prvega človeka Petrola ima Tufek dve težavici. Prva je njegov podpis na skrivnostni pogodbi o prodaji Sodovega deleža v Mercatorju, ki ga je Sod 30. avgusta 2005 prodal Pivovarni Laško. Prodajno pogodbo, ki nosi oznako strogo zaupno, sta v imenu Soda podpisala predsednik uprave Soda Marko Pogačnik in njegov namestnik Tufek, v imenu Pivovarne Laško pa Boško Šrot. Tufek nam je povedal, da v tem ne vidi problema, saj naj bi njegov podpis bil tehnične narave in brez prave vrednosti. Pogodba je postala veljavna s podpisom Pogačnika. Poleg tega so ga, trdi Tufek, takrat ko je upravni odbor Soda razpravljal o prodaji Mercatorja Pivovarni Laško, poslali ven iz sejne sobe.
Spomnimo: takratna opozicija, Socialni demokrati in LDS, je prodajo deležev Soda in Kada v Mercatorju Pivovarni Laško ter Istrabenzu ocenila kot netransparentno in pod roko, šlo naj bi za oškodovanje družbenega premoženja in največjo gospodarsko afero v Sloveniji.


Druga Tufkova težava pa je kriminalistična preiskava zaradi domnevne zlorabe položaja pri prodaji Sodovega deleža družbe Kompas MTS poslovnežu Aleksandru Jerebu, lastniku družbe Avto-phone. Ljubljanski kriminalisti so po naših informacijah Tufka zaslišali že pred nekaj tedni, vložili pa naj bi tudi kazensko ovadbo. Mimogrede, Jereb se je potegoval tudi za nakup razvpitega državnega podjetja Gio z njegovo aviacijo vred. Tufek pa nam je po objavi članka zatrdil, da kriminalisti njega niso zaslišali.
Tadeja Tufka je na čelo Adrie Airways, po odstopu Iztoka Malačiča, sforsirala Slovenska ljudska stranka; Andraž Vehovar, nekdanji generalni tajnik SLS, je namreč Tufkov osebni prijatelj. Naši viri trdijo, da naj bi Tufek prek Adrie Airways financiral tudi predvolilno kampanjo SLS, za vsak slučaj, če Pahorjevi Socialni demokrati ne bi uspeli zmagati na volitvah. Z Modro celico d. o. o., podjetjem Andraža Vehovarja, pa naj bi Adria Airways sklenila svetovalno pogodbo v vrednosti 50.000 evrov letno. Pri tem je zanimivo, da je Vehovar pri Urošu Jauševcu (najverjetneje tudi s pomočjo Tadeja Tufka) lobiral za sestanek predsednika uprave Telekoma Bojana Dremlja z Borutom Pahorjem, nekaj mesecev pred septembrskimi parlamentarnimi volitvami.
Mandat predsedniku uprave Petrola, Marku Kryžanowskemu, poteče šele novembra 2010, toda Tufek menda računa, da naj bi Kryžanowskega zamenjali kmalu po menjavi članov nadzornega sveta, ki pa jim mandat poteče že aprila prihodnje leto. Vendar tudi Kryžanowski ni brez adutov v največji vladni stranki. Pahorjev minister za zdravje je namreč Borut Miklavčič, ki naj bi pravzaprav poslušal edino enega človeka – Boža Dimnika, razvpitega lobista in poslovneža mednarodnega kova, sicer pa strica Marka Kryžanowskega.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Tadej Tufek Urošu Jauševcu Marko Pogačnik Boško Šrot Aleksandru Jerebu Iztoka Malačiča Andraž Vehovar Bojana Dremlja Borutom Pahorjem Marku Kryžanowskemu Borut Miklavčič Boža Dimnika

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Menda je že vse domenjeno, da bo Tadej Tufek postal novi šef Petrola