objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 27. december 2008 ob 06:54

Janez Janša in Marcel Štefančič jr. enotna: Pahor je Rupla grdo ponižal!
Spet frka okoli nekdanjega ministra Rupla: moral se bo odločiti med vlado in opozicijo
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Dimitrij Rupel, posebni svetovalec za zunanje zadeve v kabinetu predsednika vlade Boruta Pahorja, ki je v torek postal tudi minister za zunanje zadeve v senčni vladi Janeza Janše (uradno gre za strokovni svet SDS), spet dviguje tlak v vladni koaliciji. Predsednica LDS Katarina Kresal je prepričana, da gre pri Ruplu za konflikt interesov. Po mnenju ministrice za notranje zadeve se bo Rupel moral odločiti, ali bo "pomembno kreiral vladno ali opozicijsko politiko. Obojega po našem mnenju pač ne more," trdi Katarina Kresal. Z najnovejšimi pomisleki LDS glede Dimitrija Rupla je Kresalova že seznanila Boruta Pahorja, ki naj bi jih vzel na znanje. Kresalova verjame, da jih bo Pahor tudi upošteval.


Predsednik opozicijske SDS in nekdanji premier Janez Janša pa je v intervjuju za brezplačnik Žurnal24 med drugim povedal, da funkcija posebnega odposlanca premiera Boruta Pahorja za nekdanjega zunanjega ministra Rupla pomeni degradacijo. Janša trdi, da je to povedal tudi Ruplu in mu je "funkcijo odposlanca zaradi uradniškega statusa odsvetoval". Janša je tudi spomnil, da je Rupel še vedno predsednik odbora za zunanjo politiko SDS.
Svoje mnenje o Dimitriju Ruplu je za tednik Mladina povedal tudi novinar, cineast in voditelj televizijske oddaje Studio City Marcel Štefanačič jr. Takole pravi: "Ni noro, kako vse žre ta Dimitrij Rupel? Vsi tuhtajo, kam bi ga poslali za posebnega odposlanca. Nekateri v Irak, drugi na Hrvaško. Jaz ne. Pustil bi ga tam, kjer je! Bolj ponižanega politika v Sloveniji trenutno ni. Namesto da bi dobival 5000 evrov plače kot ambasador, jih dobiva 1500. Namesto da bi bil ambasador, je uradnik. Namesto da bi kraljeval na Dunaju, ždi v Ljubljani. Namesto da bi se sprehajal po Dunaju, se lahko sprehaja le po parkirišču pred Maximarketom. Novoletno izvedbo Radetzkymarscha bo videl le na TV..."

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
dimitrij rupel Boruta Pahorja Janeza Janše Katarina Kresal Janez Janša Marcel Štefanačič jr

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Janez Janša in Marcel Štefančič jr. enotna: Pahor je Rupla grdo ponižal!