objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Ponedeljek, 29. december 2008 ob 12:36

d
d
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Uroš Umek je nedvomno največje ime slovenske klubske scene in eden izmed redkih didžejev, ki je uspel doseči zvezdniški status tako v Sloveniji kot v tujini. Še vedno velja za pionirja slovenske elektronske scene, večina ga kliče kar ˝fotr˝.
Umekova prva Mumps izdaja pri založbi Tortured, kjer je združil svojo ljubezen do zgodnje house glasbe in strast do klubskega tehna, je slovenskega didžeja popeljala v mednarodno središče dogajanja. Pravi vzpon svoje mednarodne kariere pa je doživel šele po svoji dvajseti izdaji, šele takrat so ga namreč pričeli zasipati z vabili za nastope v tujini. V svojih setih je vedno ustvarjal prave vrelce energije in brez težav povezoval navidezno neskladne glasbene elemente, ki so tudi značilni za njegovo produkcijo. Njegovi nastopi so povsod nemudoma osvojili publiko. Ko vrti, Umek z lahkoto obvlada plošče, zgoščenke in se še posveti vsakemu posameznemu efektu na mešalki. V zadnjih nekaj letih je blestel na področju remiksiranja in tako skupini Depeche Mode posodil svoj talent. Predelal je Laibach – singel Tanz Mit Laibach in skupaj s Siddharto nastopil pred 30.000 glavo množico. 'Z glasbo se ukvarjam sedem dni v tednu, v tem neizmerno uživam in za to tudi veliko naredim', trdi Umek.
Na zgornjem manjšem plesišču bo uradoval Steve Porter, z svojo lažjo obliko trancerske zgodbe, ki bo glasbeno zaokrožila uspešen štart v letu 2009.

Sorodne vsebine

Teme
Uroš Umek j
Depeche Mode Laibach – singel Siddharto

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

d