objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 6. oktober 2008 ob 06:21

Odvetnik Senica bi svojo Katarinco dal kar za gospodarsko ministrico
Šefica LDS Katarina Kresal je Boruta Pahorja presenetila z idejo, da bi postala ministrica za gospodarstvo
2008 Pozareport

Odpri galerijo


Predsednica LDS Katarina Kresal bi po novem najraje postala ministrica za gospodarstvo. To naj bi bodočemu mandatarju Borutu Pahorju namignila že na prvem sestanku liderjev levega trojčka, predprejšnjo sredo, tri dni po volitvah, toda Pahor naj bi pogovor o konkretnih kadrovskih zadevah nemudoma prekinil. Ideja, da naj bi Kresalova prevzela enega od ključnih razvojnih resorjev v Pahorjevi vladi, čeprav z gospodarstvom nima praktično nobenih izkušenj, je presenetila tudi Socialne demokrate, ki predsednico LDS vidijo na stolčku podpredsednice državnega zbora, kot ministra iz vrst liberalnih demokratov pa nekdanjega predsednika ljubljanskega sodišča Aleša Zalarja, na resorju pravosodja.
Kmalu pa se je izkazalo, da gre pri ministrskih željah Katarine Kresal za ambicijo njenega življenjskega sopotnika, razvpitega ljubljanskega odvetnika Mira Senice. Ta naj bi imel že vnaprej postavljeno celotno strukturo poslovnih interesov, ki naj bi sledili imenovanju Kresalove, tako da se nekateri dobesedno križajo in držijo za glavo. Senica naj bi se hvalil in obnašal kot velik kadrovik na področju gospodarstva, bodoče mastne posle pa naj bi si obetale tudi oglaševalske agencije, ki menda tudi pri Senici že stojijo v vrsti (več o tem pa v ponedeljek).
Katarini Kresal in Miru Senici pa se očitno strašno mudi; nenazadnje se je LDS spet znašla v finančni krizi. Poleg posojila v višini 860.000 evrov, ki so ga za dobo desetih let najeli pri Hypo Alpe-Adria Bank, jih je volilna kampanja stala 680.000 evrov; toda na podlagi slabega volilnega rezultata bo LDS dobila iz proračuna povrnjenih samo 22.000 evrov, 300.000 evrov pa so prispevali donatorji, med njimi tudi KD Group, katere prvi človek Matjaž Gantar je predsednik odbora LDS za gospodarstvo. Generalni sekretar LDS Dorijan Maršič je za medije že napovedal racionalizacijo poslovanja stranke, govorice o odpuščanju zaposlenih (vsega skupaj jih je dvajset) pa je zaenkrat zanikal.
Po drugi strani pa Katarina Kresal v svojih povolilnih nastopih deluje povsem izgubljeno; pravzaprav se šele zdaj vidi, kako je dama brez pravega znanja in politične zgodovine. Še huje, z nekaterimi politično nezrelimi izjavami (denimo tisto, da naj bi DeSUS in SLS bila manj vredna koalicijska partnerja) pa celo direktno škodi korektnemu formiranju nove vlade.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Katarina Kresal Borutu Pahorju Aleša Zalarja Mira Senice Matjaž Gantar dorijan maršič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Odvetnik Senica bi svojo Katarinco dal kar za gospodarsko ministrico